Negocieri pentru noul Cod Fiscal. Gorghiu: „Vom participa la discuții și pe 17 august și pe 19 august și oricând va fi necesar”

Negocieri pentru noul Cod Fiscal. Gorghiu: Vom participa la discuții și pe 17 august și pe 19 august și oricând va fi necesar
Publicat: 07/08/2015, 13:07

Principalele partide parlamentare, PSD, PNL, UNPR și UDMR, au decis să negocieze forma finală a viitorului Cod Fiscal, care a fost trimis la reexaminare de președintele Iohannis, după ce fusese în Parlament la sfârșitul lunii iunie. Primii care au lansat invitația la dialog au fost cei de la PNL, care au propus prin vocea lui Vasile Blaga o scădere în etape a TVA, de la 1 ianuarie TVA urmând să fie de 21% și nu 19%, așa cum propuseseră liberalii în Parlament. Data propusă de cei de la PNL a fost 17 august. Primii care au răspuns pozitiv acestei solicitări au fost cei de la UDMR.

Vicepremierul Gabriel Oprea a lansat și el o invitație la dialog pe tema Codului Fiscal, data propusă fiind 19 august. PNL și PSD au acceptat această propunere.

„Un fapt extrem de îmbucurător s-a întâmplat în politica românească: partide din opoziție, dar și de la guvernare au acceptat soluția dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toți – clasa politică, societatea, mediul de afaceri – ni-l dorim unul de succes. PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care să asigurăm – poate, pentru prima dată în politica noastră – stabilitatea legislației și sustenabilitatea unor măsuri. Până la urmă, nici măcar paternitatea acestei invitații la dialog nu este importantă, dacă partidele se așază la aceeași masă pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate și dezvoltare durabila. Mă bucur că maturitatea PNL a generat reacții similare din partea UDMR, a UNPR și a PSD”, a scris pe Facebook, Gorghiu.

Potrivit acesteia, PNL va participa la discuții și pe 17 august, pe 19 august și „oricând va fi necesar”.

„Important este să ieșim din zodia electorală și să începem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja șase directii, incluzând și Codul Fiscal) care depășesc cadrul îngust al intereselor politice de moment. Renunțarea la orgolii și la logica electorală, care guvernează de multe ori acțiunile partidelor, este calea către o politică serioasă. Propun, în acest sens, constituirea, în cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice între partidele care și-au exprimat deja dorința de dialog, fără a închide ușa celorlalte forțe politice care sper să se alăture pe parcurs.Discuțiile asupra Codului Fiscal sunt doar începutul unei serii de consultări pe care ni le dorim, pe temele pe care le-am propus spre dezbatere partidelor parlamentare”, este mesajul transmis de co-președinta PNL.
Toate discuțiile au pornit de la critica adusă noului Cod Fiscal de guvernatorul BNR, care a spus că prevederile noului Cod Fiscal sunt „inaplicabile”.

Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare noul Cod Fiscal, votat în unanimitate în Parlament, susținând că aplicarea acestuia nu este una sustenabilă.

Premierul Victor Ponta, plecat în vacanță în Miami, a postat mai multe mesaje pe contul personal de Facebook, în care le-a reamintit celor de la PNL că noul Cod Fiscal nu trebuie tratat politic, ci economic. Ponta a prezentat mai multe date oficiale, în care arată că încasările la buget au depășit așteptările și că economia poate susține acest plan de relaxare fiscală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”