Negoiță: Dacă l-am pune pe Papa Francisc să candideze din partea PSD, părerea mea e că ar pierde / Fifor: Faptul că ieși în public și calci în picioare partidul nu e în regulă

Negoiță: Dacă l-am pune pe Papa Francisc să candideze din partea PSD, părerea mea e că ar pierde / Fifor: Faptul că ieși în public și calci în picioare partidul nu e în regulă
Publicat: 04/07/2019, 22:25

„La vizita Papei Francisc, Sanctitatea Sa, am văzut totuși o reacție foarte favorabilă. Dacă l-am pune să candideze din partea PSD, părerea mea e că ar pierde. Doamne ajută ca eu să fiu un pesimist și să nu fie așa cum o văd eu, dar azi, în perspectiva mea, face ca popularitatea PSD și antipatia față de această structură politică e atât de mare încât să anuleze șansele oricui ar intra în luptă”, a declarat Robert Negoiță, la Digi 24.

Întrebat dacă este mai fezabil un candidat unic PSD-ALDE-Pro România, primarul Sectorului 3 a replicat: „Eu nu sunt un om pesimist. Dacă ne doream cu adevărat să avem șanse la prezidențialele de anul acesta, singura formulă era realismul pe care îl puteam manifesta în seara lui 26 mai. Dar vă mai spun și altceva. Am văzut anumite poziții. Nu am cum să nu îmi amintesc când am avut o discuție în interior și fusese condamnat Dragnea pe fond și a făcut o întâlnire de urgență și i-a chemat cu două ore mai devreme pe ceilalți ca să-i încălzească. Îi auzeam spunând „”noi mergem până la capă”. Și eu spuneam până unde e capătul? PSD va plăti grav faptul că a avut un presedinte care a fost ținut în funcție până a plecat cu cătușe”.

Robert Negoiță a mai spus că ar trebui ca „gașca” lui Liviu Dragnea din partid să facă un pas în spate.

Fifor: Faptul că ieși în public și calci în picioare PSD nu e în regulă

Mihai Fifor a declarat că membri ai CEx au reacționat față de faptul că Robert Negoiță de luni de zile iese în spațiul public și „calcă în picioare” tot ceea ce înseamnă PSD, spunând că nu se poate să afirmi că „Guvernul e hoț, e ticălos” sau premierul „e într-un fel sau altul”.

„Ce s-a întâmplat ieri în CEx au fost două sancțiuni. Una pentru colegul și prietenul meu, recunosc, Robert Negoiță. Suntem prieteni și nu văd de ce nu am fi în continuare, dar nu poți să îți ataci la nesfârșit propriul partid, că nu se poate. Eu zic că au fost luni întregi în care Robert Negoiță a atacat partidul din care face parte, pe bună dreptate, poate nu. Dar vino și spune asta în partid. Faptul că ieși în spațiul public, că te duci la un post de televiziune și calci în picioare tot ce înseamnă acest partid, din care faci parte, nu e în regulă. Colegii din CEx au reacționat. Știți ce au spus colegii? «Domnule dar până când? Că am tot tăcut». Guvernul e hoț, e ticălos, prim-ministrul e într-un fel sau altul. Domnule, nu se poate așa ceva. Și colegii săi de organizație au propus această sancționare. Nu l-a dat nimeni afară pe Robert Negoiță. Au propus suspendarea pe 6 luni din membru de partid”, a declarat Mihai Fifor, joi seară, la Antena 3.

Referitor la Șerban Nicolae secretarul general al PSD a spus că acesta și-a pierdut și funcția de președinte al Comisiei juridice, nu doar cea de lider al grupului PSD la Senat.

„Iar Șerban Nicolae o dată și-a pierdut funcția de președinte al Comisiei juridice și e a doua oară când își pierde funcția de lider de grup. Nu l-a dat nimeni afară. Nu l-a oprit nimeni niciodată cineva pe Șerban Nicolae să vorbească vreodată. Este colegul și prietenul meu de grup, de Senat. Suntem de aproape 9 ani iată împreună în Senatul României. Deciziile sunt oficializate. Sunt decizii ale CEx aplicat de îndată. CEx a decis ca până la intrarea în sesiunea de toamnă, atunci când statutul spune că grupul senatorial își alege un lider, conducerea interimară a grupului a fost asumată de unul dintre viceliderii aprobați. E vorba de colegul meu senatorul Mazilu de la Mehedinți”, a explicat Fifor.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță va fi suspendat din PSD pentru perioadă de șase luni, potrivit unei decizii luate miercuri în CEx al partidului, miercuri seară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția