GÂNDUL LIVE. Alina Gorghiu: Viitoarea coaliție, formată din PNL, USR PLUS și UDMR / PNL va da viitorul premier!

GÂNDUL LIVE. Alina Gorghiu: Viitoarea coaliție, formată din PNL, USR PLUS și UDMR / PNL va da viitorul premier!
Alina Gorghiu, senator PNL: Viitoarea coaliție, formată din PNL, USR PLUS și UDMR / PNL va da viitorul premier!
Publicat: 08/12/2020, 12:02
Actualizat: 08/12/2020, 14:04

Alina Gorghiu, senator PNL, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că viitoarea coaliție de guvernământ va fi formată din PNL, USR PLUS și UDMR. „Eu îl felicit pe Ludovic Orban, este o demisie care înseamnă sacrificiu al lui, al PNL”, a spus Gorghiu, referindu-se la demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier al țării.

„Cred că cel mai important este nu cine și unde a luat decizia de demisie a lui Orban, e întotdeauna una personală. Interpretarea demisiei e că interesul formării unei majorități parlamentare de centru-dreapta e lucrul cheie în acest moment.

Demisia premierului a însemnat înlesnirea unor discuții pentru majoritate. I-am auzit pe cei de la PSD că l-au criticat, deși cu 24h înainte îi cereau demisia lui Ludovic Orban. Jenant ca poziție publică! Dar nu primim lecții de la un PSD care uită cum au plecat de la putere vreo trei premieri de ai lor.

„Îl felicit pe Ludovic Orban, a făcut un sacrificiu”

Eu îl felicit pe Ludovic Orban, este o demisie care înseamnă un sacrificiu al lui, al PNL, dat fiind faptul că un an de zile a trebuit să gestioneze România într-o luptă permanentă cu pandemia, care va continua, din păcate, cu orice guvern avut de România.

Ce a fost a fost. Astăzi PNL este conștient că România are nevoie de o soluție rapidă de viitor, pentru că nu trăim vremuri normale. Vom avea consultări cu toate partidele parlamentare de centru-dreapta, pentru ca în jurul PNL, cu o propunere de premier din PNL, să avem o coaliție previzibilă – PNL – USRPLUS – UDMR. Sfârșitul anului ne va prinde cu un guvern la Palatul Victoria.

Nu există asemenea speculații, eu le resping. Decizia de a demisiona a aparținut PREMIERULUI, sigur a avut loc o consultare cu președintele. Tocmai pentru că a vrut să faciliteze această discuție.

„PNL va da premierul României!”

PNL VA DA PREMIERUL ROMÂNIEI, avem în evaluare câteva nume, vom discuta cu președintele României, are rolul constituțional să desemneze premierul.

PNL are în vedere în afara de premier o formulă sănătoasă și stabiliă politic, să guverneze patru ani de zile. Orban va conduce aceste negocieri, pentru a forma masa critică de parlamentari, care să susțină un guvern de centru-dreapta.

Avem un program de guvernare, un document esențial, în jurul lui se va discuta despre viitorul guvern. Nu am discutat despre număr de ministere, se discută în PNL principial, trebuie să aplicăm reformele asumate. Avem de gestionat campania de vaccinare, proiectul de buget e prioritate zero, sunt lucruri mult mai importante, decât micile preocupări legate de unde s-a stabilit, cine a stabilit.

„PSD, în continuare iresponsabil”

Reacțiile PSD după demisia lui Orban arată că e în continuare iresponsabil. Duminică seara, Ciolacu, președintele PSD, le mulțumea românilor că au mers la vot și în același timp le spunea că le mulțumește că au înțeles necesitatea ca Orban să plece. Același Ciolacu, luni seara, spunea despre președintele Orban, proaspăt demisionat, că e un gest iresponsabil. Nu pot să mă raportez la modul serios la delirul verbal al lui Ciolacu, m-aș preocupa mai mult de agenda publică, nu de PSD.

România a spus clar că nu vrea PSD cu majoritate toxică în Parlament, e la jumătate față de 2016. Pe centru dreapta se poate forma această alianță parlamentară, care să dea un guvern cu un premier liberal. Trăim vremuri foarte complicate. Avem nevoie de soluții rapide pentru următorii patru ani.

Din 2016 până acum România a avut 5 premieri. Din păcate 4 au fost de la PSD, vreo 3, schimbați de propriul partid. Nu ne mai putem juca cu politica în România, avem nevoie de seriozitate, de oameni politici care să înțeleagă că agenda publică e mai importantă decât ce spune Ciolacu, cu discursul populist, negând pandemia, campania de vaccinare.

Avem nevoie să stăm cu majoritate la discuții. PNL va conduce discuțiile spre obiectivul pe care sper să îl realizăm foarte repede, un guvern cât mai repede investit la Palatul Victoria. Pe socoteala noastră PNL, USR și UDMR vor avea o majoritate parlamentară, care să poată realiza proiectele importante pentru România.

Eu nu vă pot confirma lucruri care nu sunt de competența mea să le confirm. Nu știu despre vreo vizită la Cotroceni, în acest moment.

Discuția de astăzi a echipei de conducere PNL la care a participat și Ludovic Orban a conturat câteva nume, opțiuni de viitori premieri, cu care vom merge la discuțiile ulterioare, dar sunt în analiză aceste nume, nu vă pot confirma sau infirma vreun nume. Firesc este ca atunci când avem o decizie, Orban o va anunța public.

„Programele de guvernare PNL & USR PLUS se suprapun”

Sunt foarte multe lucruri cu care noi ne suprapunem programul de guvernare. Proiectele noastre de dezvoltare au fost prezentate în proiectul de dezvoltare a României, însă multe din proiectele USR, ca fiind prioritare, pentru majoritatea parlamentară, sunt parte a programului PNL de guvernare – nevoia de desființare a secției speciale, digitalizare, investiții etc. Sunt lucruri care se vor discuta în concret la aceste discuții politice, dar cred că cel mai important e să înțelegem că instabilitatea nu trebuie să fie un cuvânt din vocabularul viitoarei alianțe politice.

România are nevoie de patru ani de dezvoltare, politici coerente, reforme concrete, așa cum am promis cu toții, ca atare văd această majoritate în jurul PNL și un mesaj clar pentru mediul de afaceri. PNL a garantat că impozitele și taxele NU vor fi majorate. Nu uitați, avem o campanie de vaccinare, un proiect de buget, nu exclud ca specialiștii să lucreze la forma finală a programului de guvernare, alături de specialiștii din partidele politice.

Guvernul va intra foarte repede în atribuții, parlamentul actual expiră pe 20 decembrie, pe 21 se validează cel nou. Crăciunul ne va prinde cu un guvern nou.”, a declarat Alina Gorghiu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...