Nicolae Robu (PNL): Rus vorbește ca unul care se știe înregistrat – poate chiar se înregistra el însuși

Nicolae Robu (PNL): Rus vorbește ca unul care se știe înregistrat – poate chiar se înregistra el însuși
Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, spune, referindu-se la dialogul dintre Rus și Dobre, că "personajul Rus vorbește evidamente ca unul care se știe înregistrat - poate chiar se înregistra el însuși", afirmând că nimeni nu le-a cerut primarilor să modifice "fie și o literă" din listele electorale.

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, spune, referindu-se la dialogul dintre Rus și Dobre, că „personajul Rus vorbește evidamente ca unul care se știe înregistrat – poate chiar se înregistra el însuși”, afirmând că nimeni nu le-a cerut primarilor să modifice „fie și o literă” din listele electorale.

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, care este și președintele PNL Timiș, susține, într-o declarație de presă de sâmbătă, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a fost preocupat să creeze „o imagine cât mai proastă USL”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În dialogul Rus (Ioan Rus fostul ministru de Interne – n.r.) – Dobre (Victor Paul Dobre fostul ministru al Administrației – n.r.) redat de presă, fie el autentic sau nu, personajul Rus vorbește evidamente ca unul care se știe înregistrat – poate chiar se înregistra el însuși – preocupat să creeze, pe de o parte, o imagine cât mai proastă USL, pe de altă parte – o imagine cât mai bună pentru el însuși. Oricum, ca primar, pot spune că nu există nicio legătură între ce spuneau cei doi și ce ni se cere nouă, primarilor, să facem”, afirmă Robu.

Potrivit acestuia, nimeni nu le-a cerut primarilor să modifice „fie și o literă” din listele electorale după care s-a desfășurat referendumul.

„Nimeni nu ne-a cerut nouă să modificăm fie și o literă din listele electorale după care s-a desfășurat referendumul, darămite să omitem pe cineva din acele liste. Tot ce ni s-a cerut este de bun simț și perfect legal, și anume să spunem dacă pe liste există persoane decedate, persoane care și-au pierdut dreptul de vot, persoane cu actele de identitate expirate etc., și dacă da, câți sunt din fiecare categorie”, spune Robu.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuție despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează „niciun singur om în plus sau în minus”, pentru că „eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrânețile în pușcărie!”.

Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre că li se cere să se demonstreze faptul că referendumul este valid și că ei trebuie să facă „cvorumul ăla”.

„Păi, de unde…să-l facem?”, îi spunea Rus lui Dobre într-o discuție telefonică din seara zilei de 4 august, potrivit referatului prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru fostul ministru al Administrației Victor Paul Dobre.

Fostul ministru al Internelor mai spunea că a vorbit cu premierul și că a transmis că vine în 6 august în Capitală. În cazul cvorumului, Rus spunea că le-a transmis că „dacă există această posibilitate”, el nu are nicio problemă, dar „noi zicem, în tâmpenia noastră că nu se poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!”.

Rus mai spunea că sunt unii care susțin că ei se opun, că el este omul președintelui și că Dobre s-a „convertit”.

 

Tags:
Inchide