Nicușor Dan atacă dur bugetul de 1,3 miliarde de euro al Primăriei Capitalei: N-au fost în stare să cheltuiască nici bugetul pe anul trecut

Nicușor Dan atacă dur bugetul de 1,3 miliarde de euro al Primăriei Capitalei: N-au fost în stare să cheltuiască nici bugetul pe anul trecut
Publicat: 21/02/2018, 17:52

„Acest primar nu are nicio viziune de dezvoltare a orașului. Practic, e aceeași rutină pe care o vedem de ani de zile, aceeași cârpeală și colo și colo. Te întrebi unde, de fapt, e miliardul. Bugetul e de 1,3 miliarde de euro, iar dacă te uiți ce facem cu adevărat cu banii aceștia, nu dăm seama. Bucureștiul are două probleme mari. Una este problema traficului, și problema asta a traficului se rezolvă cu o soluție curajoasă: șoseaua de Centură pe două benzi pe sens, cel puțin, și aici primăria trebuie să intre într-un parteneriat cu Ministerul Transporturilor, să contribuie cu bani, pentru că altfel, nu o să fie niciodată o prioritate națională”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Potrivit parlamentarului, a doua prioritate a Primăriei Capitalei este sistemul de termoficare, care, spune Nicușor Dan, are, în fiecare an, pierderi de 140 de milioane de euro.

„Înainte să vorbim de bugetul pe 2018, e foarte util să ne uităm la bugetul pe 2017 și cum s-a executat el. În primul rând, avem 560 de milioane de lei necheltuiți, mai mult de 10% din buget. Asta este incompetență. Să ai bani, să nu poți să îi cheltuiești, asta se numește incompetență (…) Pe Glina trebuiau să fie făcute investiții de 126 de milioane. S-au făcut de 47. Pe clădirile cu risc seismic erau prognozate investiții de 20 de milioane și s-au făcut de 7 milioane. Pe RADET trebuiau făcute investiții de 9 milioane și s-au făcut doar 3 milioane. Și pe școli trebuiau făcute investiții de 60 de milioane, dar s-au făcut de 30 de milioane”, precizează Nicușor Dan.

Parlamentarul mai precizează faptul că sumele alocate pentru subvenții în 2018 sunt „optimiste” și mult mai mici decât cele din 2017, în condițiile în care anul trecut a fost depășit bugetul de subvenții.

„Un indicator macro important este dimensiunea subvențiilor. În bugetul aprobat pentru 2017, în aprilie, se prevedea că o să cheltuim pe subvenții 1,03 milioane de lei. De fapt, până la sfârșitul anului s-au cheltuit 1,29 de milioane, adică cu 260 de milioane de lei mai mult. Asta este important, pentru că dacă ne vom uita la anul 2018, o să vedem că se avansează o sumă extrem de optimistă, adică 880 de milioane de lei, ceea ce înseamnă cu 410 milioane lei mai puțin. Concluzia este că acest buget, pe 2018, este nerealist”, a mai precizat Nicușor Dan.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
FOTO. Transformarea spectaculoasă a Minodorei! Cum arată în costum de baie, după ce a slăbit...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
INTERSECȚIA de la DELFINARIU va fi RESISTEMATIZATĂ!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Schimbare istorică la pensii! Anunț major despre talonul de pensie din România
Vestea momentului pentru milioane de români! Banii pe care toți îi așteaptă. Ce sume se...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...