Nicușor Dan, cel mai bine cotat candidat la Primăria Capitalei, la o casă de pariuri. Câți ar paria pentru Firea

Redactor:
Ana Matei

Nicușor Dan este noul favorit la Primăria Generală a Capitalei, potrivit analizei făcute de o agenție de pariuri. Candidatul susținut de PNL-USR-PLUS are în prezent o cotă de 1.67, în timp ce șansele Gabrielei Firea s-au redus de la o cotă de 1.91, pe 10 iulie, la una de 2.2.

Nicușor Dan și-a îmbunătățit semnificativ șansele de a câștigă alegerile la Primăria Municipiului București, ajungând în ultimele trei săptămâni de la o cota de 2.0 la 1.67. Evoluția îl plasează pe Dan drept principal favorit, detronând-o astfel pe Gabriela Vrânceanu Firea, ale cărei șanse s-au redus de la o cota de 1.91, pe 10 iulie, la una de 2.2 în momentul de față. Din seria potențialilor candidați, Theodor Paleologu a scăzut, de asemenea, în viziunea bookmakerilor de la o cota de 11.0 la 13.0, în timp ce șansele lui Traian Băsescu (17.0) și Victor Ponta (34.0) au rămas neschimbate”, se arată într-un comunicatul de presă al Betfair.

Topul politicienilor la casa de pariuri

Potrivit experților agenției, șansele procentuale ale candidaților ar fi următoarele:

Nicușor Dan – 1.67 (49%)
Gabriela Vrânceanu Firea – 2.2 (37% șanse)
Theodor Paleologu – 13.0 (7%)
Traian Băsescu – 17.0 (5%)
Victor Ponta . 34.0 (2%)

Candidatul Dreptei spune că are soluții pentru rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme a Bucureștiului și anume traficul:

Soluția propusă de Nicușor Dan este realizarea unui sistem de 15 mari parcări în jurul Capitalei, în 15 puncte importante, care vor fi corelate și cu stațiile viitorului metrou de suprafață propus de candidatul Dreptei, dar și cu alte mijloace de transport în comun.

„Traficul din București este principala problemă a bucureștenilor și e logic ca răspunsul, soluțiile la traficul din București să fie principala mea preocupare în programul pe care vi-l adresez. Aceste parcări vor fi amplasate la principalele intrări în oraș, vor avea  între 500 și 2.000 de locuri, în funcție de importanța arterei care intră în oraș și le va fi asigurată supraveghere și pază pentru ca oamenii care își lasă mașinile aici să aibă garanția că le găsesc în siguranță”, a declarat Nicușor Dan.

Inchide