Nicușor Dan SALVEAZĂ Alianța 2020 USR-PLUS. S-a reînscris în partid pentru a semna protocolul de constituire

Nicușor Dan SALVEAZĂ Alianța 2020 USR-PLUS. S-a reînscris în partid pentru a semna protocolul de constituire
Publicat: 08/03/2019, 12:49
Actualizat: 25/03/2019, 21:21

Pentru a rezolva problema Alianței 2020 USR PLUS, a cărei înscriere în alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central, fostul președinte USR Nicușor Dan s-a reînscris în partid și a semnat joi seara, protocolul de constituire al alianței electorale. După finalizarea formalităților, el va demisiona din nou din USR.

„Trebuia să găsim soluția,” explică Nicușor Dan. „A existat problema asta, riscul ca o alianță pe care niște oameni vor să o voteze să nu poată să candida.Nu știu dacă nu e prea târziu, dar singura alternativă era ca eu să cosemnez. Ca să cosemnez, trebuia să fiu membru de partid, pentru că altfel ar fi fost un fals. Soluția a fost să fac o cerere de înscriere, care a fost aprobată de aseară (joi seara – n.r.) de filiala Sectorului 6. Am semnat în calitate de membru și de președinte înregistrat în registrul Partidelor Politice. După ce formalitățile astea de înscriere se vor fi terminat o să revin la poziția inițială, de independent„.

BEC: Cioloș și Barna nu au calitatea de reprezentanți ai PLUS sau USR

Joi seara, Biroul Electoral Central a publicat decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale „Alianța 2020 USR PLUS”, motivând că în documente președinți ai formațiunilor sunt Nicușor Dan și Daneș Raluca, nu Dan Barna și Dacian Cioloș.

„Ca urmare a analizării cererii de admitere a protocolului de constituire a Alianței electorale dintre Partidul Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), cu denumirea „Alianța 2020 USR-PLUS”, formată din partidul USR, reprezentat prin domnul Dan Ilie Barna și de partidul PLUS, reprezentant prin domnul Dacian Julien Cioloș, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 1/PAE/BEC/PE/2019 din 3.03.2019,

Văzând că, potrivit mențiunilor înscrise la poziția nr. 125 din Registrul partidelor politice președinte al USR este domnul Nicușor Daniel Dan, acesta fiind cel în drept să reprezinte USR. .Luând în considerare că din partea partidului USR cererea de admitere a protocolului de constituire a Alianței electorale „2020 USR-PLUS” a fost formulată de Dan Ilie Barna care nu are calitate de reprezentant al USR.

Văzând că, potrivit mențiunilor înscrise la poziția nr 181 din Registrul Partidelor Politice, președinte al PLUS este doamna Daneș Raluca-Florina, aceasta fiind cea în drept să reprezinte USR și PLUS. Luând în considerare că din partea PLUS cererea de admitere a protocolului de constituire a alianței a fost formulată de Dacian Cioloș, care nu are calitate de reprezentant al partidului”.

Biroul Electoral Central decide:

Respinge protocolul de constituire al Alianței electorale Alianța 2020 USR PLUS, cu drept de contestație la ÎCCJ în 24 de ore de la data afișării de către semnatarii protocolului”.

Contestarea Congresului USR din 2017, nesoluționată nici după un an și jumătate

USR a fost pus în dificultate chiar de o partie dintre membrii partidului, care au contestat votul din Congresul din octombrie 2017, acuzând că ar fi fost viciat de anularea alegerilor delegaților din București, si au cerut refacerea alegerilor. Procesul nu a fost finalizat pânî ân prezent, așa că în Registrul partidelor politice figurează tot vechea conducere, în frunte cu Nicușor Dan.

„Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care și-au exercitat un drept constituțional,” apreciază Nicușor Dan, într-un mesaj pe Facebook. „Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanță, dar au fost refuzați. Au contestat acum un an și jumătate, nu își închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanță a durat un an și jumătate.”

Nicușor Dan precizează că, după demisia din USR, nu a mai avut responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele partidului. El mai notează că cinci luni, USR a avut un președinte interimar, Elek Levente, dar nu înțelege de ce acesta nu figurează ca președinte în Registrul Partidelor Politice.

„Interpretarea care circulă în spațiul public «congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicușor Dan» lasă să se înțeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijați de mine”, a mai fostul președinte USR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Anunț pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Este informația momentului pentru milioane de pensionari
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un râs îngropat alături de patru câini, datând din Epoca Romană, îi nedumerește pe arheologi