Noi precizări de la Gabriela Firea, după atacul la adresa lui Klaus Iohannis din cauza faptului că acesta nu are copii

Noi precizări de la Gabriela Firea, după atacul la adresa lui Klaus Iohannis din cauza faptului că acesta nu are copii
Publicat: 09/10/2014, 18:28
Actualizat: 10/10/2014, 11:39

„Mă văd nevoită să îmi cer iertare pentru ceva ce nu am gândit și nici nu am spus, dar consider că este de datoria mea să fac acest lucru, câtă vreme au avut grijă unele persoane rău-intenționate să pună pe seama mea o declarație care a afectat persoane absolut nevinovate și onorabile. Am afirmat că voi vota un candidat care este și părinte, pentru că eu însămi provin dintr-o familie numeroasă, am doi băieți și mai aștept un copil. De asemenea, am foarte mulți membri din familie și prieteni cu mulți copii dar și unii care nu au copii, din diferite motive. Am și explicat, că nu fac nicio referire generală la toate cuplurile din România care nu au copii. Intervenția mea l-a vizat strict pe Dl. Johannis, care în tinerețe făcea traduceri, unii spun chiar mai mult, în afaceri dubioase cu înfierea de copii români, pentru că, ulterior, în 2014, să ne informeze că, deoarece nu a investit în educația copiilor, a investit în imobiliare – o jignire la adresa tuturor familiilor cu copii din România, după opinia mea”, se arată într-un comunicat al Gabrielei Firea remis, joi, agenției MEDIAFAX.

Firea afirmă că echipa lui Iohannis a trecut la un atac furibund la adresa ei, a familiei ei, „la jigniri și amenințări”. „Doar prin aceste metode, plus manipulări și răstălmăciri de cuvinte, îl mai pot apăra pe Dl. Johannis, un om a cărui pasiune în viață par a fi casele. Aseară i s-a descoperit a 7-a. Până la finalul campaniei mai avem timp să aflăm și de altele”, se mai arată în comunicatul lui Iohannis.

„Încă o dată subliniez că nu m-am referit sub nicio formă la familiile din România care nu au copii, nu mi-aș permite acest lucru, înțeleg suferința celor care își doresc să aibă moștenitori și nu reusesc, din motive medicale. (…) În mod mârșav, staff-ul domnului Johannis a denaturat sensul declarației mele, pentru a se victimiza și pentru a-i face să creadă pe românii fără copii că m-am referit la ei (eu dețin copia declarației mele complete)”, afirmă Firea.

Ea precizează că acele „cupluri minunate de români” care înfiază copii „nu vin direct sau prin intermediari, zi de zi, să ne dea lecții despre viață, politică, economie” și „nu se doresc a fi repere, modele”.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale PSD, senatorul Gabriela Firea, a declarat, marți, într-o conferință de presă la sediul PSD, că premierul Victor Ponta „este un foarte bun familist, ceea ce din nefericire pentru el, Klaus Iohannis nu are această calitate”.

Întrebată dacă îi reproșează lui Iohannis faptul că nu ar fi „un bun familist”, Firea a răspuns: „Din punctul meu de vedere a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci și a avea copii. (…) Nu ești un om complet fără să crești un copil și consider că mai ales acea afirmație pe care poate a făcut-o să spunem din greșeală, dar ea rămâne în spațiul public, și anume că neinvestind în educația copiilor a investit în imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gândea, că într-un fel pune mai mult preț pe investiția în imobiliare, decât în educația copiilor. M-am referit la faptul că Victor Ponta este un bun familist din această perspectivă, este căsătorit, are un băiat, Andrei, are o fetiță, Irina, și sunt convinsă că își mai doresc Daciana și Victor copii și eu le urez, ca mamă acum și al treilea deja copilaș să mai aibă și ei”.

„Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apară probleme de sănătate, dar poți să înfiezi un copil, dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere. Și mai ales, din pespectiva financiară nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poată să îngrijească unul – doi copii. Eu vă spun sincer că am prieteni de familie care nu au putut avea în mod natural, biologic, copii din motive de sănătate și au înfiat (…) pentru că un părinte este mult atent, mult mai sensibil, la viața celor din jur pentru că se gândește la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci când crește un copil de la primele zile până la maturitate. Sunt niște etape ale vieții pe care un om fără copii, un om care trăiește într-o casă rece, fără să se audă gânguritul bebelușilor, primii pași, primele note de la școală, nu are cum să le simtă. Și îți marchează psihologic întreaga existență acest fapt”, a mai spus senatorul PSD.

Întrebată dacă aceeași opinie are despre toate familiile din România care nu au copii, Firea a răspuns: „Toate familiile din România nu candidează la prezidențiale. În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă președinți provind din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții. Toate familiile din România nu au aceste aspirații să ne conducă pe noi toți ceilalți, românii, laolaltă”.

Totodată, Firea a fost întrebată dacă acesta ar fi „un defect pentru un viitor președinte”, ea răspunzând: „Categoric”.

Vicepreședintele filialei județene PNL Iași Alexandru Muraru anunță că a depus la CNCD o sesizare privind declarațiile făcute de purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD, Gabriela Firea, privind familiile fără copii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun