Noii deputați, la poză: „Nu contează cum arăt, moldovenii mă iubesc”

Noii deputați, la poză: Nu contează cum arăt, moldovenii mă iubesc
Publicat: 18/12/2012, 10:31
Actualizat: 31/01/2019, 19:03

Noii deputați au venit luni la Parlament pentru formalitățile de preluare a mandatului, au făcut fotografii, s-au înscris pentru cazare, au luat cartelele de vot, au depus declarații de avere, printre ei Ion Stan, fosta șefă a Loteriei Liliana Mincă și Cătălină Ștefănescu, de la secretariatul PSD.

Aceștia au trebuit să treacă pe la mai multe birouri pentru a-și depune declarațiile de avere, de interese, de colaborare sau necolaborare cu fosta securitate, pentru a face fotografii pentru legitimațiile de parlamentar, dar și pentru site-ul Camerei Deputaților, pentru a-și lua cartelele de vot, pentru a-și depune CV-ul și fișele personale. În privința cazării, mulți au optat pentru hotel.

Au venit atât parlamentari aflați la al doilea, al treilea mandat, dar și noi parlamentari care au fost îndrumați de staff-ul Camerei.

Printre cei mai vechi deputați s-au aflat Mircea Toader, Rodica Nassar, Diana Tușa, Ioan Muntean, Anghel Stanciu, Georgian Pop, dar și Mădălin Voicu, el preferând să nu se fotografieze și să aducă poze de acum 4 ani. Deputatul Ion Stan, având mai multe mandate la activ, și-a făcut toate formalitățile fără a răspunde întrebărilor ziariștilor.

Unul dintre deputații noi, academicianul Dinu Giurescu, decan de vârstă și care va conduce prima ședință a Parlamentului, s-a arătat interesat de ceea ce se întâmplă în Legislativ. „E un lucru curios, nou, este o etapă nouă, să vedem ce se așteaptă de la noi”, a spus el și și-a exprimat preferința de a face parte din Comisia de cultură.

„Cred că din 2010 trebuia să fiu aici, în Parlament, pentru că îmi meritam mandatul”, a declarat ziariștilor și fosta șefă a Loteriei Liliana Mincă, acum proaspăt deputat PPDD.

„Nu cred că contează cum arăt în poză. Moldovencele mă iubesc așa cum sunt. Și moldovenii mă iubesc”, a spus Mincă, referindu-se la faptul că este deputat de Botoșani. Ea a dezvăluit că prima lege pe care vrea să o promoveze este cea privind confiscarea averilor ilicite și a susținut că în mandatul ei „Botoșaniul va urca pe o treaptă superioară”.

Un alt deputat, Marian Enache, fost secretar general adjunct al Camerei, a spus că a mai avut până în anul 2000 încă două mandate de parlamentar și își dorește să facă legi mai clare, simple, care să corespundă realității, inclusiv revizuirea Constituției.

Cel mai tânăr deputat, Cătălina Ștefănescu, în vârstă de 24 ani, despre care presa a scris că este secretara lui Liviu Dragnea, le-a declarat ziariștilor că a fi în Parlament „nu e o responsabilitate prea mare pentru niciun om, indiferent de vârstă, atât timp cât își dorește să se implice”.

„Indiferent de cât de impunătoare este această clădire, este un loc de muncă și îl voi trata cu seriozitate și fără absențe”, a mai spus Cătălina Ștefănescu, arătând că dorește să învețe de la fiecare coleg și că Liviu Dragnea este un om în care are foarte multă încredere, la fel și în Victor Ponta și, dacă va avea acces, se va sfătui cu aceștia.

Noii deputați pot veni în aceste zile la Parlament pentru a îndeplini toate aceste formalități, noul Legislativ fiind convocat miercuri în prima ședință.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...