NOILE NUME de pe schița de Guvern a lui Dacian Cioloș

Publicat: 13/11/2015, 20:21
Actualizat: 25/11/2015, 13:17

După încă o rundă de discuții, sâmbătă, cu partidele, Dacian Cioloș va prezenta lista noului cabinet, echipa pregătită pentru Palatul Victoria fiind în majoritate tehnocrați, pe schiță figurând însă cel puțin un nume cu experiență politică. „Ne-a asigurat că va avea o echipă în care, de principiu, toți vor fi apolitici. N-a exclus posibilitatea ca să existe una-două excepții, dar a spus că regula asta va fi”, declarat, de altfel, liderul PND, Daniel Fenechiu, după o întâlnire cu premierul desemnat. Între excepții s-ar regăsi, sociologul Vasile Dâncu, pe care PSD îl pregătea de ceva vreme ca succesor al lui Victor Ponta. Numele acestuia a fost invocat în discuțiile cu partidele, pentru fucția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, așa cum gândul a relatat joi. Alte două nume invocate au fost ale lui Sorin Câmpeanu, ministru al Educației, și Marius Nica, cel mai probabil pentru Fondurile Europene.

Cu o zi înainte de finalizarea negocierilor cu partidele, pe ciorna noul Cabinet au apărut, noi nume pe care Cioloș și le-ar dori alături pe lista cu care va veni în Parlament la începutul săptămânii viitoare. Potrivit unor surse politice, citate de Mediafax, Dacian Cioloș ar fi discutat în ultima perioadă cu mai mulți specialiști români care lucrează în prezent în structuri ale Comisiei Europene pentru a prelua funcții în Cabinetul pe care îl formează.

Fostul secretar de stat Achim Irimescu, actual ministru-consilier în cadrul Reprezentanței permanente a României la Bruxelles, ar putea prelua Ministerul Agriculturii, după refuzul lui Mihail Dumitru.

Achim Irimescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între 2012 și 2014, devenind ulterior ministru-consilier în cadrul Reprezentanței Permanente a României de la Bruxelles și șef al departamentului de agricultură.

De asemenea, președintele Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), Bogdan Simion, este una dintre variantele luate în calcul pentru portofoliul de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV.

Bogdan Simion, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, este director executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Copilului, dar și al fundației SERA România, organizație neguvernamentală înființată în martie 1996, în domeniul protecției copilului și al promovării drepturilor copiilor. De asemenea, el a lucrat ca expert independent pentru Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Totodată, pentru Ministerul Finanțelor ar fi, potrivit Hotnews, Anca Paliu Dragu care în prezent este economist în cadrul Directoratului general de economie și finanțe al Comisiei Europene și care a lucrat în cadrul biroului local al FMI, dar și la BNR.

Componența noului Guvern și structura exactă va fi prezentată la sfârșitul acestei săptămâni, după ce premierul desemnat Dacian Cioloș va avea o a doua rundă de discuții cu partidele.

„Zilele acestea am avut discuții consultative cu partidele politice. Lucrez la o echipă solidă, iar procesul de selecție a miniștrilor este în plină desfășurare. La sfârșitul acestei săptămâni intenționez să prezint lista miniștrilor, în vederea audierilor în comisiile parlamentare”, a anunțat, Cioloș pe Facebook. (Stefan Pană, Clarice Dinu)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată