Norica Nicolai și Renate Weber au fost EXCLUSE din PNL

Norica Nicolai și Renate Weber au fost  EXCLUSE din PNL

Europarlamentarele PNL Norica Nicolai și Renate Weber au fost excluse din PNL, decizia luându-se în cadrul unei ședințe a conducerii liberalilor.

Norica Nicolai și Renate Weber au decis, în urma fuziunii dintre PNL și PDL și a trecerii liberalilor la familia popularilor europeni, să treacă la grupul ALDE din Parlamentul European.

Conducerea PNL le-a transmis celor două să revină în grupul PPE, la un moment dat existând și un ultimatum în acest sens.

În urma deciziei europarlamentarelor de a rămâne afiliate la ALDE, conducerea vechiului PNL a stabilit că acestea nu respectă deciziile partidului și a decis să popună forului de conducere al noului PNL excluderea lor din partid.

Norica Nicolai a spus, miercuri, la Antena 3, că era o decizie previzibilă.

„Era o decizie previzibilă pentru acest nou partid (…) În sfârșit sunt un om liber. Niciodată în cariera mea nu am făcut compromisuri. Am explicat și în congresul PNL că nu sunt de acord cu această fuziune. Niciodată nu voi spune altceva. Este un gest de onestitate politică. Nu am alte comentarii de făcut pentru această decizie. Sigur, rămân europarlamentar liber, membru și vicepreședinte al ALDE”, a afirmat Nicolai.

Ea a mai spus că nu a participat la nicio reuniune a PNL.

„Nu am participat la nicio reuniune a PNL și cred că decizia pe care au luat-o astăzi, după ce ne-au somat să trecem la PPE, și pe mine, și pe doamna Weber, este o decizie pe care PNL și-o asumă și pe care eu o respect”, a adăugat Norica Nicolai.

De asemenea, Renate Weber a explicat că nu este surprinsă de decizia partidului, dar că și-ar fi dorit să aibă o discuție cu conducerea PNL înainte de a se ajunge la această măsură: „Astăzi am fost exclusă din PNL. Nu este un moment ușor. PNL este partidul în care am evoluat ca om politic și, indiferent de decizia celor care acum sunt foștii mei colegi, voi continua să cred în doctrina liberală și voi sprijini întotdeauna inițiativele PNL atunci când vor concorda cu valorile și principiile care mă călăuzesc. La fel cum voi continua să îmi exprim dezaprobarea față de acțiunile și inițiativele pe care le voi considera în afara acestor valori și principii”, a trasmis Weber într-un comunicat de presă.

„Îi sunt recunoscătoare PNL că a crezut în mine toți acești ani, însă consider că datoria mea principală este față de cei care m-au ales să îi reprezint și lor le promit că voi face tot ce îmi stă în putință, la fel ca și până acum, să nu ii dezamăgesc”, a adăugat Renate Weber.

În luna iulie a anului trecut, eurodeputatul PNL Norica Nicolai s-a înscris în grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, din care au făcut parte liberalii români până la decizia partidului de a trece la PPE.

„Mi-am depus adeziunea la grupul ALDE deoarece în alegerile europarlamentare am candidat sub această siglă, iar eu am obținut voturile românilor în calitate de candidat al ALDE și îmi păstrez această poziție”, își motiva decizia Norica Nicolai. În reuniunea Delegației permanente a PNL în care s-a luat această decizie, ea s-a abținut de la vot. Ulterior, ea a criticat în presă această decizie.

În noiembrie 2014, și europarlamentarul Renate Weber a decis să părăsească Partidul Popular European pentru a reveni la liberalii din ALDE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului