Noua atracție politică a toamnei. „Facem orice să scăpăm de tehnocrați”

Noua atracție politică a toamnei. „Facem orice să scăpăm de tehnocrați
Publicat: 30/08/2016, 14:15
Actualizat: 30/08/2016, 15:47

Până acum și-au anunțat înscrierea în partidul condus de Bogdan Diaconu senatorul Daniel Savu (PSD), deputatul Ion Eparu (PSD), senatorul Constantin Popa (PMP), Dorin Petrea (PMP), Răzvan Tănase (Partidul Național Democrat), Camelia Khraibani (PSD), Mario Caloianu (PMP), Marius Manolache (PSD), deputatul independent Mihai Sturzu, deputatul Cristian Rizea (PSD), precum și fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada. Pe lista celor curtați de PRU se află, totodată, și Victor Ponta, și Sebastian Ghiță.

În acest sens, președintele PRU, Bogdan Diaconu, a declarat, pentru Gândul, că partidul pe care îl conduce și l-ar dori pe fostul premier Victor Ponta, cu care, de altfel, a purtat discuții pe această temă.

„Eu cu Victor Ponta discut de 15 ani. Suntem colegi, am crescut împreună, am trăit multe clipe frumoase și multe momente grele alături în PSD. Avem o relație veche. Sigur că discut, dar cel mai important este altceva: că eu și Partidul România Unită considerăm că este cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România de la I.C.Brătianu încoace. Suntem convinși că împreună vom avea un succes în această toamnă și vom lua peste 15% la alegerile parlamentare”, a declarat Diaconu.

Întrebat, în schimb, ce răspuns i-a dat fostul premier, Diaconu a evitat să precizeze clar.

„Eu am toată credința că, în această toamnă, împreună vom avea succes și vom oferi României șansa să scăpăm, în primul rând, de Guvernul de tehnocrați și, în al doilea rând, să aplicăm niște politici naționale care să ducă la o viață mai bună pentru români”, a răspuns Diaconu.

În acest context, întrebat despre afirmația făcută de deputatul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, potrivit căreia acesta ar fi fost contactat, telefonic, de liderul PRU, care i-ar fi transmis că vorbește în numele lui Victor Ponta, Diaconu a precizat, pentru Gandul, că Mârza a exagerat în exprimarea sa.

„Am vorbit cu domnul Mârza. Este foarte adevărat și nu este nimic secret. Sunt discuții transparente cum am vorbit cu foarte mulți colegi parlamentari și de la PSD, și de la PNL, și de la PMP. Unii i-am contactat eu, alții m-au contactat ei pe mine. Ideea este că domnul Mârza a transmis un conținut al conversației care este presărat cu foarte multe exagerări”, a afirmat Diaconu, adăugând că nu a vorbit în numele lui Victor Ponta.

În ceea ce îl privește pe Sebastian Ghiță, Diaconu a afirmat că a discutat cu deputatul PSD despre venirea sa în PRU.

„Da. Sigur că am vorbit cu Sebastian Ghiță. A confirmat și el în presă, am văzut, că am avut o discuție și că este tentat de proiectul pe care eu și Partidul România Unită i l-am propus”, a adăugat Diaconu.

Întrebat de ce și l-ar dori în partid, Diaconu a precizat că din același motiv pentru care a vorbit și cu Daniel Savu, Ion Eparu sau Răzvan Tănase, „care doresc să vină într-o construcție politică, care își propune să schimbe abordarea de politică care se face în România”.

„Să vorbim despre proiecte în interesul națiunii române și al poporului român. Tot vorbim despre stânga, și despre dreapta. De la intrarea României în Uniunea Europeană, din 2007, de fapt ar trebui să vorbim despre politică națională sau antinațională. Victor Ponta a demonstrat, în perioada în care a fost prim-ministru, că a aplicat o politică națională, spre deosebire de Guvernul Cioloș, care-l avem astăzi în funcție, impus de la Bruxelles care nu face zi de zi decât să aplice o politică antinațională. Nu trebuie să stăm cu mâinile în sân și să facem orice ne stă în putință pentru a crea o construcție politică care să împiedice, după alegerile parlamentare, rămânerea Guvernului Cioloș”, a explicat liderul PRU.

În acest sens, Diaconu a subliniat că ia în calcul să primească în PRU „pe orice coleg parlamentar sau neparlamentar care își dorește să pună umărul la această construcție, care își dorește să facă ceva bun pentru țară”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu