Noul ministru al Sănătății a depus jurământul de învestitură

Noul ministru al Sănătății a depus jurământul de învestitură
Publicat: 20/05/2016, 15:40
Actualizat: 29/03/2019, 13:59

Vlad Voiculescu a depus astăzi jurământul de învestitură în funcția de ministru al Sănătății. În discursul susținut la ceremonie, Klaus Iohannis a vorbit despre activitatea anterioară a noului ministru, arătând că acesta are meritul de a se fi implicat în problemele din sistemul de sănătate „într-un moment în care mulți își pierduseră speranțele (…) Acum aveți șansa să vă implicați din poziția de ministru și să corectați problemele sistemice din sănătate”, a spus Iohannis.

Președintele a vorbit despre mandatul „foarte limitat” al Guvernului Cioloș, remarcând că acesta trebuie să se confrunte cu dificultăți care vin din trecut și că oamenii tind să arunce problemele în spatele actualului cabinet, chiar dacă vina nu le aparține.

„Este cumva paradoxal că acest guvern care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se confrunte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendințe în spațiul public de a arunca problemele spre acest guvern. Eu cred că e și un lucru bun și un lucru rău. Un lucru rău este că se fac vinovați din oameni care n-au avut vină decât că au fost suficient de curajoși încât să intre în acest mandat limitat. Pe de altă parte, chiar aveți șansa să corectați lucrurile”, a adăugat Iohannis.

Președintele a explicat că e conștient de faptul că nu pot fi rezolvate toate problemele într-un timp atât de scurt, dar că Voiculescu are avantajul independenței politice care îi permite să se ocupe de lucruri pe care alții le-au evitat din motive de frică.

„Cu toate că nu veți reuși să rezolvați toate problemele, dar această independență politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra și a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alții fiindca le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată și de opoziție. Foarte rar de opinia publică”, a punctat Iohannis.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, la Realitatea TV, că și-a asumat riscul de numi unui om din afara sistemului, dar care a lucrat cu acesta, din partea societății civile. Cioloș a precizat că a ezitat între a numi un om din sistem și unul din afara acestuia, dar care îl cunoaște și are o viziune asupra reformelor necesare.

„Am ezitat în această perioadă între un om din sistem, care să cunoască sistemul și să vină cu o propunere de reformă, și unul din afară care să cunoască sistemul, (…) dar care să vină cu o viziune, cu echidistanță, dată fiind situația (…), așteptările din partea societății, tensiunile din sistemul medical. Am decis să-mi asum un risc și să vin cu această propunere”, a spus Cioloș, precizând că Vlad Voiculescu este un economist, care de câțiva ani a avut ocazia să cunoască sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societății civile.

Cioloș a mai spus că o să-i predea lui Voiculescu ceea ce a făcut în perioada interimatului său la minister și a adăugat că rămâne angajat pe domeniul Sănătății, până la finalul mandatului său de premier pentru că vrea să miște sistemul.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanțelor, are o experiență de 14 ani de muncă în Viena și este inițiatorul „Rețelei Citostaticelor” care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România.

El va prelua Ministerul Sănătății pe fondul crizei privind dezinfectanții din spitale care a dus la demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Analiza lui Traian Băsescu pentru prezidențiale. Ce s-ar întâmpla dacă Ciolacu și Ciucă ar fi...
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Dragoş, un tânăr tătic de 23 de ani, a murit înecat în Lacul Snagov. A...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
România a fost lovită de un cutremur azi-noapte! Unde s-a resimțit seismul și ce magnitudine...
Ele îi ţin în formă pe jucătorii de la Naţionala României. Clasamentul celor mai frumoase...
Echipamente obligatorii pe toate mașinile din România. Ce pățesc șoferii care nu le au?
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
FEMEIA care DEGUSTA mâncarea lui Hitler! Era atât de paranoic încât...
Permisul de conducere se SCHIMBĂ la 2 ANI. Decizia care se va aplica în toată...
Roxana Vancea, fosta asistentă de la „Neatza”, revine în televiziune
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Marina Almășan, despre ultimele momente din viața lui Victor Socaciu. Ce i-a adus, de fapt,...
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă...
Unul din patru copii din lume este în pericol din cauza alimentelor sărace
×