Noul președinte al USR, contestat de oamenii lui Nicușor Dan. Scrisoarea celor 15 parlamentari și lideri de filiale

Noul președinte al USR, contestat de oamenii lui Nicușor Dan. Scrisoarea celor 15 parlamentari și lideri de filiale
Publicat: 29/10/2017, 20:08

„Respectarea regulilor este un principiu fondator al USR și începe în interiorul USR. Dacă USR este corupt din interior, el nu își poate îndeplini misiunea publică de a curăța politica românească. Este așadar de datoria noastra să semnalăm public faptul ca regulile au fost încălcate în mod repetat de către Biroul Național al USR”, se arată în scrisoare deschisă.

Totodată, semnatarii susțin că alegerile de delegați din 15 octombrie de la București au fost statutare, dar rezultatul nu a convenit pentru că „58 din cei 63 de delegați îl susțineau pe deputatul Cristian Seidler. Cu acest rezultat la București și cu susținerea din țară (96 de delegați au lipsit sau și-au anulat votul), Seidler ar fi câștigat președinția USR din primul tur – legal, legitim, curat”, mai spun ei.

Semnatarii acuză că Biroul Național a făcut tot posibilul pentru a anula alegerile de la București și a organizat alegeri nestatutare, care au durat 3 zile de „organizat”. „S-au făcut multiple abuzuri: votanții au fost desemnați de către Biroul Național, iar pe liste au fost trecute persoane care nu au candidat să fie delegați”, se precizează în documentul citat.

Comisia Municipală de Arbitraj a Municipiului București a constatat aceste nereguli și a declarat alegerile paralele din 23-25 octombrie nestatutare și, ca atare, Congresul Extraordinar este nestatutar, deoarece a primit delegați aleși nestatutar, spun cei nemulțumiți de votul de la congres.

„Așa cum s-a văzut și la vot, rezultatul ar fi fost cu totul altul dacă aceste încălcări ale statutului nu s-ar fi produs. Prin urmare, solicităm președintelui votat ieri la un Congres viciat – precum si celor care l-au împins în față – să ia act de situația creată prin ilegalitățile pe care le-au girat sau chiar instrumentat. Cerem recunoașterea crizei de moralitate și legitimitate de la vârful USR, remedierea de urgență a problemelor și revenirea la principiul respectării regulilor inclusiv și mai ales în interiorul partidului”, potrivit scrisorii.

Semnatarii sunt Lucian Stanciu-Viziteu- deputat și președinte filiala Bacău, deputatul Mihai Botez, deputatul Lavinia Cosma, deputatul, Cosette Chichirău, senatorul Cristian Ghica, senatorul Ramona Dinu, senatorul George Dîrcă, deputatul și președintele filialei Galați, Bogdan Rodeanu, Andrei Plujar- președinte filiala Caraș-Severin, Nicușor Lina-președinte filiala Teleorman, Cătălin Stancu – președinte filiala Brăila, Ana Ciceală – consilier municipal, Cami Mahalean – președinte filiala Deva, Cristina Coroblea- consilier local Sector 5 și Mihăiță Sava-președinte filiala Buzău.

În întreg scandalul a intervenit și fostul președinte al USR, Nicușor Dan.

„La congresul USR de ieri au lipsit sau și-au anulat votul 96 de persoane din lista de 276 de delegați (din care aprox. 90 din afară Bucureștiului). Dacă adăugăm pe cei 58 de delegați pro-Seidler aleși inițial la București, Cristian Seidler ar fi câștigat din primul tur (cu aprox. 150-160 de voturi). Pe sistemul impus la al doilea rând de alegeri din București, ar fi luat în aici maximum 35 de voturi. Adică, ar fi obținut în total 125 la Congres și ar fi pierdut în turul doi în față coaliției Barna – Alexandrescu. Anularea nestatutara a alegerilor din București a decis așadar președintele USR”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

De asemenea, el a spus că membrii din USR care l-au înștiințat vă vor vota poziționarea față de referendumul pentru familie, nu au reacționat la faptul că alegerile din București pentru delegații de la Congres au fost anulate nestatutar.

„I-am apreciat în special pe oamenii care mi-au spus în față (și am imaginea momentului întipărită în memorie) că vor vota poziționare față de referendumul pentru familie, (…). Ei bine, sunt șocat să văd că exact acele persoane nu reacționează la abuz, la ilegalitate, la denaturarea scopurilor pentru care organizația s-a creat. Parlamentarii juriști, cu care USR-ul se mândrește când fac opoziție la atacurile la justiție ale PSD-ului, spun că alegerile din București au fost anulate nestatutar, solicită arbitraj independent, și nimeni din tabăra avantajată de decizie nu dorește o dezbatere pe fond, nu își consultă un prieten avocat”, a adăugat Nicușor Dan, care își justifică reacția prin faptul că, deși a plecat din partid, este cel care a recomandat multora să se alăture proiectului.

Deputatul USR, Dan Barna, a fost ales președinte al partidului, sâmbătă, în urma votului membrilor prezenți la Congresul Extraordinar de la Poiana Brașov.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...