Noul șef de la MAI: Nu am vrut această funcție, dar dacă a fost să fie, ne apucăm de treabă / Despre 10 august: Un eveniment nefericit. Cer ca niciun cetățean să nu mai fie bătut de un jandarm

Noul șef de la MAI: Nu am vrut această funcție, dar dacă a fost să fie, ne apucăm de treabă / Despre 10 august: Un eveniment nefericit. Cer ca niciun cetățean să nu mai fie bătut de un jandarm
Publicat: 25/07/2019, 10:05

Moga: 10 august a fost eveniment nefericit. Cer ca niciun cetățean să nu mai fie bătut de un jandarm

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a spus că evenimentele din 10 august 2018 au fost nefericite și cere ca niciun român să nu mai fie bătut de jandarmi, subliniind că nici forțele de ordine nu trebuie rănite de către cetățenii răuvoitori.

„Funcția asta de ministru al Afacerilor Interne este o funcție politică într-o structură militarizată. Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne să nu colaboreze cu toate structurile. (…) 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetățean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, atâta timp cât respectă legea. Dar niciun jandarm să nu fie bătut de un cetățean răuvoitor. (…) Trebuie să înțelegem ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri, (…) Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, așa cum este în Germania, Franța? Cum e peste Ocean, în America? Atunci, stăm de vorbă și o să facem așa cum este acolo. Deocamdată noi avem lege, niște regulamente, care trebuie respectate cu strictețe”, a spus Nicolae Moga.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violențele de la mitingul din 10 august, procurorii secțiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat către DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizând că în cauză sunt dispoziții referitoare la siguranța națională.

Știrea inițială. „Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcție, după cum bine știți, dar dacă tot a fost să fie, atunci ne apucăm de treabă serioasă”, a spus Nicolae Moga.

Noul șef de la MAI a mai spus că a avut dela întâlniri cu șefi din structurile ministerului și a subliniat că măsurile pot fi adoptate doar atunci când se cunoaște adevărul.

„După întâlnirea de președinție, am avut o ședință de Guvern, iar după ședință, am avut o întâlnire cu șefii de arme. Am încercat să discutăm, să vedem care sunt modalitățile de lucru. I-am lăsat pe șefii de arme să spună părerile, am stabilit modalitatea de lucru și am avut lucruri pe care am ținut neapărat să le comunic. În primul rând, prioritatea zero este siguranțea cetățeanului. Am stabilit modalitatea de lucru instalând respectul reciproc: dumnealor mă respectă pe mine, eu îi respect pe ei.

De asemenea, am stabilit lucruri care mă deranjează și pe care nu le accept. Vorbesc despre adevăr și de minciună. La noi, aici, trebuie să se instaleze purul adevăr, pentru că numai așa putem să luăm măsuri în cunoștință de cauză. Am spus și că nu doresc ca la ușa mea să vină toți comandanții de arme în fiecare dimineață. Le-am spus că o să mă duc eu la toate structurile ale MAI și o să analize cu celeritate problemele pe care le au”, a mai spus Moga.

Nicolae Moga, cel care a depus miercuri jurământul în funcția de ministru al Afacerilor Interne, este senator PSD de Constanța, aflat la al treilea mandat și vicepreședinte al Biroului Permanent al Senatului României. Între 1996-2000, a fost președintele televiziunii Neptun Constanța.

Ministrul de Interne, Nicolae Moga: Cine minte, nu este prieten cu mine și nu va fi colaborator

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a subiliniat că în cadrul instituției pe care o conduce, toată lumea va respecta legea și, deși începe activitatea în noua funcție „dreptul”, a anunțat că nu va colabora cu cei care îl mint și care nu își fac datoria.

„Nu toate lucrurile sunt perfecte, dar vă garantez – acest minister este unul din pilonii societății românești. Din câte am observat, avem profesioniști aici. Din câte știu, nu toate lucrurile, finanțările sunt pe placul tuturor și confom necesităților. Dar nu am toate elementele să vă spun. Vă spun că aici trebuie instalată legea. Toată lumea trebuie să respecte legea. Eu vorbesc în cadrul MAI, nu aici, în clădirea asta. În cadrul MAI toată lumea trebuie să respecte legea”, a declarat Nicolae Moga.

Potrivit noului ministru de Interne, la întâlnirea de miercuri cu comandanții de arme a precizat și modalitatea de promovare în funcție.

„Avansează cine performează. Eu, din câte am văzut, avem profesioniști, trebuie puși în valoare. Poate nu au resurse necesare, poate nu au fost mobilizați suficient. Eu plec cu dreptul, dar vă spun cu sinceritate: cine minte, nu-și face datoria, nu este prieten cu mine și nu va fi colaborator”, a mai spus Moga.

Nicolae Moga, cel care a depus miercuri jurământul în funcția de ministru al Afacerilor Interne. Numirea sa vine după ce Carmen Dan a demisionat din funcție.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Cîrstoiu: Nu mă retrag. Să anunțe Ciolacu că mă retrage. Nu iau bani, nu am...
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani