O primărie din Timiș a cumpărat o tonă de caise pentru „pălincă de protocol”. „Cu o treabă de genul ăsta poți să ieși puțin în față, Pepe ne-a costat mai mult”

O primărie din Timiș a cumpărat o tonă de caise pentru pălincă de protocol. Cu o treabă de genul ăsta poți să ieși puțin în față, Pepe ne-a costat mai mult
Publicat: 05/08/2015, 13:39

Românul este ospitalier și vrea să iasă în față cu ceva. Primăria din Sânnicolau Mare s-a gândit să impresioneze delegațiile străine cu palincă făcută în regim propriu. Astfel, Departamentul de Protocol al Primăriei a propus cumpărarea anual a unei tone de caise, din care se face pălinca Primăriei. Palincă devine astfel suvenirul localității pentru delegațiile străine.

„Cu o treabă de genul ăsta poți să ieși puțin în față, să fie o chestie apreciată pe lângă un pliant pe care îl pui cu o vedere cu orașul”, a declarat pentru gândul primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza.

Ideea a venit cuiva de la departamentul Protocol, explică edilul.

„Cei care se ocupă de partea de protocol au făcut treaba asta, pentru că întotdeauna când avem delegații din străinătate, fie când plecăm noi sau vin ei la noi, nu sunt foarte multe variante pentru a oferi suveniruri. Întotdeauna punem în loc de suveniruri un litru din acesta de pălincă. Mi se pare o chestie normală, din păcate alții consideră anormală. Decât să mă duc să cumpăr din altă parte, mai bine am făcut această variantă”, subliniază Groza necesitatea cumpărării tonei de caise pentru Primărie.

Primăria nu are un cazan propriu în care se produce palinca, tot cei de la Protocol s-au ocupat și de aceste aspecte. Costul anual anunțat de primar, în jurul a 2.000 – 3.000 de lei anual. „Maxim”, ne asigură primarul.

Cheltuiala cu tona de caise nu pare mare pentru Primărie în condițiile în care, numai luna trecută, Pepe a fost invitat să cânte la un „super concert pe teatrul de vară”. Pe lângă Pepe, au mai fost invitați artiștii: Gipsy Casual, Maxim și Oana Radu și ADDA.

Tona de caise de protocol costă Primăria mai puțin decât a plătit pentru prestația lui Pepe.

„Un artist ca și Pepe costă mult mai mult. E logic, că nu cântă Pepe pentru 500-600 de euro. Calculați că un 2.000 de lei poate să fie de exemplu masa la o delegație de 15 persoane. Iar noi cu toată treaba asta ne-am rezolvat problema pentru un an de zile. Avem înfrățiri în patru țări străine Italia, Ungaria, Serbia și Germania. Alaltăieri am avut o delegație din Germania, a fost un reprezentat al Guvernului german responsabil de minorități, a fost vice-consulul Germaniei de la Timișoara, o delegație de 10 persoane”, a spus pentru gândul primarul Groza.

Sânnicolau Mare este cel mai vestic oraș al României și al județului Timiș, fiind al treilea oraș ca mărime după Timișoara și Lugoj.

„Este atestat documentar în anul 1247, în „Diplomele privilegiate regale” iar în anul 2004 împlinește 757 de ani de existență documentară, dar existența lui, vine din timpuri mult mai vechi. Este un oraș de graniță, având 6 km de frontieră cu Republica Ungaria, pe cursul neregularizat al râului Mureș”, se arată pe site-ul Primăriei.

În 2009, fostul președinte Traian Băsescu și-a anunțat candidatura la prezidențiale din Sânnicolau Mare, luând prin surprindere pe toată lumea pentru locul ales pentru acest moment important.

Băsescu a participat în 2014 la zilele orașului, dar de atunci primarul susține că nu a mai vorbit cu fostul președinte al României.

Pe site-ul Primăriei, la secțiunea turism se precizează: „principala atracție a reprezentat-o modul de primire și serviciile calificate oferite de către locuitorii așezării, precum și bucătăria sâmniclăuseană, muzica populară românească și cea a nationalităților conlocuitoare, cunoașterea rețetelor de circulație europeană și alte tradiții specifice, ceea ce a făcut, să i se ducă faima de un oraș însemnat, cu oameni deosebiți”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația