Oamenii lui Dan Diaconescu au o explicație pentru trădarea PPDD-iștilor în Parlament: „Nu este vina partidului”

Oamenii lui Dan Diaconescu au o explicație pentru trădarea PPDD-iștilor în Parlament: Nu este vina partidului
Publicat: 11/02/2014, 19:25
Actualizat: 31/07/2014, 14:15

Chiar dacă 41 de parlamentari, din cei 68 aleși, au ales să părăsească tabăra PPDD și s-au transferat la putere, liderii partidului își mențin optimismul și se pregătesc pentru următoarele alegeri pentru Parlamentul European. Dan Diaconescu va deschide lista de candidați, urmat de președinta partidului, Simona Man, Diana Voiculescu, Liviu Neagu și Radu Orzață, excluzând varianta unor liste comune cu alte partide.

În ce privește o eventuală colaborare cu parlamentarii nou-înscriși în Partidul Mișcarea Populară, președinta PPDD nu exclude această variantă. „Cu siguranță un grup mixt nu se va constitui pentru că la Camera Deputaților avem deja grup, asta nu înseamnă că nu putem să colaborăm în opoziție alături și de alte grupuri. Cei de la PMP nu vor putea depune moțiuni având în vedere că nu sunt un grup constituit, vom analiza oferta lor”, a declarat Simona Man, în timpul ședinței Comitetului Executiv.

Au intrat în Parlament 68 de pepedediști și au mai rămas doar 27. Problema celor care au dezertat nu are nicio legătură cu partidul, susține Man, ci în tentațiile venite de la putere. „Am făcut o analiză a situației și avem o singură concluzie. Vina nu este a partidului, problemele sunt din exterior. Faptul că PPDD este în opoziție, cei care au plecat au plecat la putere pentru a-și satisface propriile lor nevoi și dorințe fără a ține cont de electorat și de promisiunile în campanie. Cu siguranță câțiva oameni au dezamăgit, dar nu întregul partid. PPDD a rămas consecvent, ne dorim să ne respectăm promisiunile în continuare”, a explicat liderul PPDD.

În realitate, majoritatea celor care au plecat din PPDD au dat vina pe conducerea partidului. În prezent, Dan Diaconescu se mai poate baza doar pe 27 de deputați și trei senatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase