Adriana Stanca
14.12.2014
Politică

OFICIAL: Rectorul Sorin Cîmpeanu este propus pentru funcția de ministru al Educației în Guvernul Ponta IV

OFICIAL: Rectorul Sorin Cîmpeanu este propus pentru funcția de ministru al Educației în Guvernul Ponta IV
Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, ar putea fi ministru al Educației.

Primul ministru nou al Guvernului Ponta IV confirmat este Sorin Cîmpeanu, din partea PC, partid din care încă nu face parte. Acesta a declarat că sunt foarte multe lucruri de făcut în ceea ce privește accesul la educație, simplificarea curriculei, modernizarea evaluării și dezvoltarea învățământului profesional. În ceea ce privește învățământul superior, Câmpeanu a spus că se va concentra pe consolidarea autonomiei universităților și legăturii dintre mediul universitar și piața muncii.

Sorin Cîmpeanu s-a născut pe 18 aprilie 1968, la București. Este licențiat în Inginerie Civilă – specializarea Îmbunătățiri funciare, iar în anul 2000 a obținut titlul de doctor în Agronomie – Științe agricole și silvice.

Începând din anul 1992 a fost, pe rând, preparator, asistent, lector și conferențiar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București – Facultatea de Îmbunătățtiri Funciare și Ingineria Mediului.

Cîmpeanu este membru fondator al Centrului de Excelență în Cercetare în domeniul Biotehnologiilor – BIOTEHNOL și face parte din Consiliul de Administrație al Administrației Naționale de Îmbunătățiri Funciare – ANIF.

De asemenea, este membru al Comitetului Internațional Hidrologic Român (CIHR), al Federației pentru Dezvoltare Rurală din România (FDR), al Centrului de Excelență în Cercetare și Inginerie Rurală și Protecția Mediului (CEXIRPM), precum și al Societății Naționale pentru Știința Solului.

A publicat, de-a lungul timpului, 82 de articole științifice, precum și 11 cărți de specialitate și manuale universitare.

În anul 2002, Sorin Cîmpeanu a primit premiul național „In Hoc Signo Vinces”, acordat pentru întreaga activitate de cercetare, din partea Consiliului Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior.

A mai fost recompensat cu medalia „Meritul pentru Învățământ”, acordată în anul 2004 de către Președinția României.

Inchide