Olguța Vasilescu SE RETRAGE: Personajul care i-a provocat atâta îngrijorare lui Iohannis DISPARE din ecuație

Olguța Vasilescu SE RETRAGE: Personajul care i-a provocat atâta îngrijorare lui Iohannis DISPARE din ecuație
Publicat: 12/02/2019, 20:40
Actualizat: 25/03/2019, 20:39

Lia Olguța Vasilescu anunță pe Facebook că și-a retras candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării regionale, după o discuție cu președintele PSD Liviu Dragnea, pentru a debloca activitatea guvernamentală.

„Astăzi, în urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absența din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat,” a precizat Olguța Vasilescu.

„Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la sută din voturi și îmi voi respecta promisiunile făcute în campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat în unanimitate pentru aceste demnități și, în special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, într-o formulă sau alta, voi colabora și în continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat în campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi urgent viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge din nou numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară, dar și presiunile pe justiție puse de aceasta sau atacurile la persoană lansate. Șeful statului a solicitat o altă propunere pentru funcția de vicepremier și ministrul Dezvoltării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase