Oltean: „Ponta, un iresponsabil. Nici Ceaușescu nu a diminuat statul de drept în luni”

Oltean: Ponta, un iresponsabil. Nici Ceaușescu nu a diminuat statul de drept în luni
Publicat: 11/07/2012, 14:40
Actualizat: 10/12/2013, 11:33

Liderul PDL Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, afirmă că premierul Victor Ponta este un „tip iresponsabil” care „privește cu superficialitate realitățile și efectele propriilor măsuri”, spunând că nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a făcut „performanța” de a „diminua statul de drept” în câteva luni.

Liderul PDL Bistrița-Năsăud a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că pentru ca România să depășească acest „impas” Guvernul Ponta trebuie să demisioneze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În doar patru zile, actuala putere a lovit puternic instituții fundamentale ale democrației și statului de drept. În patru zile a fost revocat din funcție Avocatul Poporului, au fost schimbați din funcții președinții celor două Camere, a fost suspendat președintele României, a fost modificată legea de funcționare a Curții Constituționale restrângându-i-se atribuțiile și a fost modificată și legea referendumului. Consecințele acestor acțiuni le vedem cu toții”, a spus el.

Ioan Oltean a declarat că, în plan internațional, România riscă să fie izolată și sancționată și că eforturile tuturor guvernelor până la Ponta și, în special, ale guvernelor Boc și Ungureanu, de a crea României o „imagine atractivă, pozitivă”, de a așeza România în rândul statelor democrate ale UE au fost înlăturate în doar câteva zile de guvernarea Ponta.

„Astăzi România are imaginea făcută țăndări, astăzi România este o țară cu o instabilitate politică de necontestat, astăzi România este o țară cu instabilitate economică, este o țară neatractivă pentru investitorul străin, dar și pentru cel autohton, astăzi România are un șomaj mai mare decât acum două luni”, a spus Oltean.

Liderul PDL a adăugat că în perioada de vară, când de obicei șomajul scade, în România el crește și că devalorizarea leului este fără precedent, ceea ce afectează peste trei milioane de români care au credite și nu au locuri de muncă. El a adăugat că standardul de viață e mai mic, îngrijorarea poporului față de democrație crește, iar toate acestea sunt consecințele guvernării Ponta obținute în numai două luni și trei zile.

„Este categoric incredibil și inacceptabil. Niciun alt premier în istoria României nu a avut și nu a reușit o asemenea performanță, nici măcar Ceaușescu nu a făcut o asemenea performanță. A diminuat statul de drept în ani, și nu în luni, cum a făcut Guvernul Ponta. Astăzi o lume întreagă este cu ochii pe România și critică guvernarea română. O critică nu numai cei care, în opinia lui Ponta, sunt prietenii PDL, o critică până și socialiștii europeni. Nu am să citez din socialiștii europeni de marcă, care au criticat dur guvernarea Ponta, măsurile pe care le-a luat Ponta în România”, a declarat el.

Ioan Oltean a spus că și oameni ai societății civile „de prim rang” critică guvernarea Ponta.

„Andrei Pleșu, Andrei Șerban, Gabriel Liiceanu sunt doar trei dintre titanii culturii românești care s-au adresat, printr-o scrisoare deschisă, guvernelor UE, moment fără precedent din 1990 încoace. Și toate acestea îi lasă rece pe guvernanți și pe Ponta, care își permite să spună că îl doare în cot de Curtea Constituțională și de Angela Merkel pentru că pe el îl votează românii, și nu Angela Merkel, și România nu este o colonie germană. Numai un tip iresponsabil, un om politic iresponsabil ar putea să facă asemenea afirmații și ar putea să privească cu atâta superficialitate realitățile și efectele propriilor măsuri”, a mai spus Ioan Oltean.

El a adăugat că, în opinia sa, există o singură soluție pentru ieșirea din această criză.

„Eu cred că există o singură soluție pentru a depăși acest impas și România să revină la statul de drept și să încerce pe o perioadă nu foarte lungă să redevină credibilă, să redevină ceea ce a fost până în 27 aprilie, și aceasta este doar demisia Guvernului Ponta. Am cerut-o noi, o cere societatea civilă, o cere opinia publică internațională”, a spus Ioan Oltean.

Întrebat dacă el crede că ceea ce a făcut USL a fost după un plan, Oltean a spus: „A fost un plan foarte bine pus la punct, a funcționat ca la carte. Nu au ținut cont de nimic, aveau stabilite toate procedurile și fiecare a încălcat legea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului