Oltean: Ponta vine zilnic la TV cu surâsul acela de adolescent necopt, mințind cu nerușinare

Oltean: Ponta vine zilnic la TV cu surâsul acela de adolescent necopt, mințind cu nerușinare
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 06/08/2014, 17:59

Liderul PDL Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, a criticat, sâmbătă, la lansarea candidaților ARD din județ pentru alegerile parlamentare, guvernarea USL și a spus că Victor Ponta „vine zilnic la TV cu surâsul acela de adolescent necopt, spunându-ne cât de bine trăiește poporul, mințind cu nerușinare”.

Ioan Oltean a făcut un bilanț al ultimelor șase luni de guvernare USL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Trăiește poporul mai bine? Nu! Acest răspuns nu îl dau eu, ca om politic, îl spune cetățeanul Oltean care merge în piață, în magazine, care merge să plătească cheltuielile. Avem o țară în care investițiile au fost eliminate, 30.000 de locuri de muncă s-au pierdut. România a fost blocată, prețurile au crescut cu peste 20 la sută, este cea mai puternică creștere a prețurilor din ultimii 20 de ani. Șomajul e în continuă creștere, inflația s-a triplat, leul a devenit o pisică jigărită în fața euro, s-a devalorizat cât altădată în doi-trei ani, benzina s-a scumpit cu 40 la sută”, a spus Oltean.

Liderul PDL Bistrița-Năsăud a declarat că România are astăzi, în plan internațional, „cea mai proastă imagine, mai proastă decât după evenimentele din 13-15 iunie 1990, când Ion Iliescu a chemat minerii la București să facă ordine în țară”.

„România e codașa Europei, e privită cu neîncredere de către principalii lideri politici ai Europei. De ce? Cu ce a păcătuit acest popor de a trebuit să i se înrăutățească viața în șase luni cât în cinci ani? Vă amintiți ce promiteau Ponta și Antonescu? Nu cred că ați uitat. Majorarea salariilor. S-au majorat? Nu! Majorarea pensiilor. S-au majorat? Nu! Produse alimentare mai ieftine cu TVA redus. Viață mai bună. S-au întâmplat? Nu!”, a spus Ioan Oltean.

El a declarat că România este acum izolată, iar fondurile europene, motorul dezvoltării, sunt blocate.

„Acesta este bilanțul guvernării USL, cu un prim-ministru care plagiază, fură intelectual. În lumea aceasta democrată, oricine ar fi săvârșit o asemenea faptă ar fi plecat de mult din demnitatea publică pe care ar fi deținut-o. Numai Victor Ponta nu pleacă, ba mai mult, vine zilnic la TV cu surâsul acela de adolescent necopt, spunându-ne cât de bine trăiește poporul, mințind cu o nerușinare demnă sau mai puțin demnă de un demnitar atât de înalt”, a declarat Ioan Oltean.

El a făcut apoi unele referiri la „Guvernul de incompatibili”.

„Săptămânal, instituțiile statului găsesc câte un demnitar fie incompatibil, fie în conflict de interese, fie plagiator. Guvernul se schimbă de la săptămână la săptămână și parcă cel care vine e mai în conflict cu legea decât cel care pleacă. Putem să acceptăm în continuare un asemenea Guvern, să credem într-un Guvern care de șase luni minte cu nerușinare și nu a luat nicio măsură care să ducă la mai binele nostru, care e preocupat doar de demiterea președintelui Băsescu și de politizarea instituțiilor? Nu. Dumnezeu nu ne poate lua mintea, să rămânem nepăsători față de o asemenea guvernare”, a declarat Oltean.

El a spus că, tocmai de aceea, PDL, PNȚCD și FC au constituit ARD, ca o „alternativă viabilă la ceea ce reprezintă guvernarea de stânga”.

„Bunăstarea au adus-o întotdeauna cei de dreapta, până și Dumnezeu ne-a învățat să ne facem cruce cu dreapta, nu cu stânga”, a spus Oltean.

La lansarea candidaților ARD pentru alegerile parlamentare, care a avut loc la Sala Polivalentă din Bistrița, au participat peste o mie de persoane, majoritatea membri și simpatizanți ai PDL, PNȚCD și ai Forței Civice din județ.

Grupul „Iza” și Dinu Iancu Sălăjanu au prezentat câte un moment artistic.

În Bistrița-Năsăud, candidații ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt toți de la PDL. La Camera Deputaților candidează politologul Alin Seserman în Colegiul 1, profesorul Vasile Marc în Colegiul 2, președintele filialei județene, deputatul Ioan Oltean, în Colegiul 3, avocatul Monica Săsărman în Colegiul 4, iar la Senat juristul Eugen Curteanu în Colegiul 1 și juristul Cristian Florian în Colegiul 2.

PDL Bistrița-Năsăud și-a propus drept obiectiv să obțină două fotolii de deputați și unul de senator, la fel ca în 2008.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?