Oltean: „Principiul actualei guvernări este de a minți dimineața, la amiază, la cină și la miezul nopții”

Oltean: Principiul actualei guvernări este de a minți dimineața, la amiază, la cină și la miezul nopții
Publicat: 12/04/2013, 13:37
Actualizat: 01/08/2014, 03:05

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean afirmă că „principiul fundamental al actualei guvernări este acela de a minți: dimineața, la amiază, la ojână, la cină și la miezul nopții”, făcând referire la afirmațiile senatorului Cristiana Anghel, „susținătoare a USL prin toate încheieturile fizicului ei”.

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că actuala guvernare „minte încontinuu”, el arătând că nu doar opoziția remarcă acest lucru, ci și cei care au susținut USL, transmite corespondentul Mediafax.

„Suntem în fața unei guvernări cu o lipsă de performanță fără precedent. Suntem în fața unui Guvern mai slab ca oricare alt Guvern din 1990 încoace. Constatăm că, în ultimul timp, tot mai multe voci din interiorul USL, oameni cu o anumită reprezentativitate, oameni care s-au calat pe o anumită poziție în lupta împotriva guvernelor Boc și Ungureanu astăzi vin și spun în mod deschis că suntem în fața unui guvern care a mințit națiunea la alegerile din noiembrie-decembrie 2012”, a spus Oltean.

El s-a referit la opiniile exprimate de senatorul Cristiana Anghel, numit-o pe aceasta „luptătoare pe baricada USL” și „susținătoare a USL prin toate încheieturile fizicului ei”, și la cele ale lui Adrian Sobaru.

„Astăzi doamna senator Anghel spune că actuala putere nu a rezolvat nici problema pensiilor, nici a bolnavilor de cancer care nu au medicamente și că USL a mințit și nu s-a ținut de cuvânt. (…) O declarație și o analiză mai consistentă și mai pertinentă decât a doamnei senator la adresa guvernării Ponta nu cred că poate să facă un reprezentant marcant al PDL”, a declarat Oltean.

El a spus că oricine poate vedea că viața în România este pe zi ce trece tot mai grea.

„Cert este că viața în România se înrăutățește, că Guvernul Ponta nu a luat nici măcar o singură măsură cu caracter economic, că țara e în vraiște, că astăzi nu este o investiție nouă, că nu există un leu pentru investițiile majore dezvoltate de Guvernul Boc și care trebuie să fie continuate. Cert este că se închid firmele în fiecare zi și că minciuna e ridicată la rang de lege. Principiul fundamental al actualei guvernări este acela de a minți, dimineața, la amiază, la ojână, la cină și la miezul nopții. Se minte încontinuu”, a spus Oltean.

El a mai afirmat că PDL are o sarcină „deloc ușoară”, aceea de a dezvolta o opoziție serioasă, de a „trage de mânecă” guvernarea de câte ori greșește și de a „informa corect” poporul.

Oltean a făcut apoi apel la mass-media să prezinte guvernarea actuală fără să mai facă apel la cele ale lui Emil Boc.

„Facem un apel la toate televiziunile să prezinte guvernarea în termenii cei mai corecți și să nu mai caute justificări în ce privește guvernarea de azi la guvernarea Boc. A trecut un an, suficient de mult pentru ca Guvernul Ponta să poată veni în fața poporului cu măsuri care să dea credibilitate, speranță și nădejde”, a conchis Ioan Oltean.

Senatorul USL Cristiana Anghel, învățătoarea care a făcut greva foamei, s-a arătat extrem de dezamagită, într-un interviu, de faptul că alianța din care face parte nu-și respectă promisiunile electorale de a ajuta categoriile de oameni cărora le-a promis ajutor.

„Într-un interviu, parlamentarul spune că nu s-a rezolvat nici problema pensiilor, nici a bolnavilor de cancer care nu au medicamente: „(…)am mințit și nu ne ținem de cuvânt! Suntem mai rău decât pedeliștii! Măcar ăia nu au spus că vor face niște lucruri. Noi am zis că le facem și le uităm. Găsim scuza iar cu criza. Dar dă-o Doamne iartă-mă de criză! Când ai făcut programul de guvernare nu știai că e criză?”, a spus senatorul.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, de jurnaliști, cum apreciază discursul senatoarei PC Cristiana Anghel, care afirma că USL a mințit mai mult decât PDL, el precizând: „Strict în cazul doamnei, m-am gândit la un singur lucru: că pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”.

Vineri, premierul Victor Ponta a precizat, pe contul său de Facebook, că regretă exprimarea în legătură cu senatorul PC Cristiana Anghel, catalogând-o drept una „nefericită”.

„Exprimarea mea în legatură cu învățătoarea Anghel a fost una nefericită și o regret. Am vrut să folosesc un proverb românesc, care reflectă, de obicei, mâhnirea în legatură cu dezamagirea produsă de cineva. Nu am avut nicio intenție negativă și cred că am fost interpretat greșit. De acum, personal, mă voi abține să mai comentez acest subiect”, a precizat Ponta.

Cristiana Sabău, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația