Oltean: Unii primari din comune unde PSD a pierdut s-au manifestat ca niște ciocoi de rit nou

Oltean: Unii primari din comune unde PSD a pierdut s-au manifestat ca niște ciocoi de rit nou
Publicat: 07/11/2014, 17:46

„Am rămas stupefiat de reacțiile unor primari din județul Bistrița-Năsăud care au pierdut alegerile. S-au manifestat ca niște ciocoi de rit nou, niște ciocoi care au confundat și confundă comuna cu propria moșie, cu propria feudă. Este inadmisibil! Niciodată din 1990 până acum nu am întâlnit asemenea reacții. După ce ai vândut votul cetățeanului fără să-l consulți, vii și îl mai și cerți. Unii întrerup iluminatul public. În satul Breaza, comuna Negrilești, nu mai e curent pe ulițele satului pentru că primarul s-a revoltat împotriva cetățenilor. Alții trimit pe cei care lucrează, utilajele și muncitorii, acasă, să nu mai asfalteze, să nu mai realizeze lucrări pentru că nu merită cetățenii, nu au votat așa cum le-a spus primarul”, a spus, într-o conferință de presă, deputatul Ioan Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Fără să-l numească, Ioan Oltean s-a referit la primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan, care a trecut de la PDL la PSD și care, nemulțumit de rezultatele obținute de Victor Ponta în comuna sa, i-a certat, într-o postare pe Facebook, pe locuitorii care au votat cu Klaus Iohannis, acuzându-i că s-au opus dezvoltării.

De asemenea, Oltean l-a menționat în categoria „ciocoilor de rit nou” pe primarul comunei Negrilești, Ioan Pugna (PSD), comună unde Victor Ponta a câștigat în primul tur de scurtin, dar care i-ar fi „pedepsit” pe locuitorii din satul Breaza, lăsându-i fără iluminat public, după ce aceștia l-ar fi votat masiv pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Contactat în legătură cu acuzațiile pe care i le-a adus Ioan Oltean, primarul Ioan Pugna a negat.

„Nici măcar nu am știut că nu funcționează iluminatul public la Breaza. Am vorbit cu domnul viceprimar și mi-a spus că cineva a distrus tabloul, e o defecțiune care se va remedia. Îmi pare rău că domnul deputat Ioan Oltean crede despre mine că sunt capabil de așa ceva. Eu m-am comportat întotdeauna civilizat cu cetățenii. Nici măcar nu am fost în campanie la Breaza. În fața casei mele e un banner cu Klaus Iohannis. Sunt surprins neplăcut că mă consideră în stare de astfel de lucruri. Nu știu cine i-a spus așa ceva despre mine”, a spus Ioan Pugna.

În Bistrița-Năsăud, după primul tur de scrutin Klaus Iohannis a fost votat de 44,68%, iar Victor Ponta de 36,28% dintre electori.

Primarul din comuna bistrițeană Prundu Bârgăului, Doru Crișan, care a migrat recent la PSD, a transmis, zilele trecute, printr-un mesaj postat pe Facebook, că este dezamăgit de faptul că, în comuna pe care o conduce, în primul tur de scrutin majoritatea cetățenilor au votat cu Klaus Iohannis, și nu cu Victor Ponta.

„Am muncit împreună cu spor și se vede că am muncit, pentru că m-ați ascultat și ați fost alături de mine și implicarea mea personală a trecut limitele impuse de funcția de primar și a constat, de cele mai multe ori, în sacrificii față de familie pentru a face bine comunei”, scria Doru Crișan care, deși a candidat în numele PDL, nu a activat în acest partid, ci a fost văzut mai des în compania președintelui filialei județene a PSD Emil Radu Moldovan, care este și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, atât la evenimentele politice, cât și cu alte ocazii.

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței 55 care a permis migrația aleșilor, Doru Crișan s-a înscris în PSD și a „girat” în fața „partenerilor de la nivel județean și central un răspuns bun pe măsura sprijinului primit”.

„Am avut încredere în echipa închegată în 2012 și am girat în fața partenerilor de la nivel județean și central un răspuns bun, pe măsura sprijinului primit din partea acestora pentru derularea de proiecte prin care să ducem o viață mai bună. Rezultatele dezastruoase la nivel local (la scrutin – n.r.) amenință direct, prin stoparea finanțării proiectelor, pentru ridicarea nivelului de trai și confort, precum asfaltarea tronsonului Pătărie-Brujeni, aducțiune canal la Susenii Bârgăului (sat din componența comunei – n.r.), a Centrului multifuncțional sau a Centrului cultural din Prundu Bârgăului, precum și cele de anvergură ce urmau să se deruleze în comună: aquapark-ul și domeniul schiabil care puteau aduce un plus de valoare zonei și, implicit, comunei noastre, inclusiv prin crearea câtorva zeci de locuri de muncă”, mai scria primarul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”