OPERAȚIUNEA LUMINA DE PAȘTI. Cum a plănuit „în secret” primarul Mangaliei să aducă Lumina Sfântă de la Ierusalim

OPERAȚIUNEA LUMINA DE PAȘTI. Cum a plănuit în secret primarul Mangaliei să aducă Lumina Sfântă de la Ierusalim
Publicat: 05/05/2013, 10:42
Actualizat: 29/07/2014, 19:38

„Știu că sunt doar două avioane charter care vor zbura spre Ierusalim să aducă lumina sfântă: unul de la București și al nostru”, spune mândru primarul din Mangalia Cristian Radu. Cum în cel de la București nu a avut loc, edilul s-a descurcat prin forțe proprii pentru a ajunge să aducă Lumina sfântă în țară. Mai mult, „în urma demersurilor autorităților locale, evenimentul din noaptea de Înviere va fi transmis în direct la TVR”.

„Te apropii de Dumnezeu când ți se întâmplă lucruri bune pe care să nu le poți explica”

„Eu sunt o persoană credincioasă, cred în Dumnezeu. Te apropii de Dumnezeu când ți se întâmplă lucruri bune pe care să nu le poți explica. Și familia mea este credincioasă. Vreau să facem o tradiție în portul turistic, vom înălța peste 5.000 de lampioane în noapte de Înviere”, a declarat pentru gândul primarul Mangaliei.

Cursa specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale o pregătește în secret, de mai bine de șase luni, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului. Aflat la primul mandat, nu a vrut să o anunțe mai repede locuitorilor din Mangalia de frică să nu se facă de rușine dacă nu se mai realizează.

„A fost o idee gândită pas cu pas împreună cu Arhiepiscopia Tomisului, ne-a venit această idee în urmă cu șase luni. Locuitorii orașului Mangalia au aflat acum o lună de zile pentru că am ținut secret această deplasare, pentru că nu eram siguri 100% că ne putem deplasa”, dezvăluie pentru gândul primarul din Mangalia.

sursa foto: Primaria Mangalia – primar Mangalia: Cristian Radu

Pentru ca totul să fie perfect, în portul turistic din Mangalia s-a construit un altar special. Primarul va decola de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu într-un charter, însoțit de patru-cinci persoane.

Charterul costă 10 – 12.000 de euro, dus-întors, după estimările primarului, care explică că până în Israel, vor avea și o escală în Cipru. Edilul ține să precizeze că nu s-au folosit bani publici pentru această deplasare și că toate costurile sunt acoperite de sponsorizări.

„Primăria Mangalia nu s-a implicat financiar în acest demers, am cerut sprijinul oamenilor de afaceri, au răspuns pozitiv la această solicitare și așa am strâns banii pentru charter. În charter cred că sunt patru – cinci oameni, oamenii de la charter, oameni de afaceri. Eu cu siguranță mă voi deplasa că așa este frumos să mă deplasez, mi-am dorit foarte tare să se realizeze. 10.000 – 12.000 de euro dus întors, se face o haltă la Cipru pentru alimentare”, a subliniat edilul din Mangalia.

Totul este pregătit și „bine pus la punct” pentru evenimentul „grandios” care va avea loc cu ocazia slujbei de Înviere

„Sămbătă seara ne vom întoarce în jurul orelor 22.00 pe aeroportul Kogălniceanu, iar apoi ne vom deplasa la Mangalia, unde va fi oficiată slujba de un sobor de preoți, iar acolo va fi și un cor al arhiepiscopiei. Va fi un eveniment bine pus la punct, grandios”, adaugă Cristian Radu.

Primarul mizează și pe turiștii veniți în sudul litoralului în mini-vacanța de 1 Mai și Paște. Le promite pentru această vară o nouă față a stațiunilor din sudul litoralului. Pe lângă momentul dedicat Sărbătărilor Pascale, pentru sezonul estival pregătește o serie de concerte pop-rock.

„Cu siguranță, vrem să reașezăm pe harta turistică a lumii cele șase stațiuni din sud. Cei ca tranzitau Mangalia spre Bulgaria, vrem să rămână în Mangalia, avem păduri, avem nouă km de coastă. Vom merge să arătăm partea noastră de litoral, avem izvoare termale pe care să le punem în valoare. Noi dorim să atragem turismul de familie și balneo. Nu concurăm cu nimeni”, își prezintă planurile de viitor primarul.

Până atunci, lumina sfântă va ateriza la București și pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.