Oprea explică de ce i-a dat coloană oficială lui Nițu: „Are misiuni importante”

Oprea explică de ce i-a dat coloană oficială lui Nițu: „Are misiuni importante
Publicat: 30/01/2016, 16:33

„Este un protocol între cele două instituții partenere, Ministerul de Interne lucrează cu Parchetul General. Procurorul general are rang de ministru și toți din conducerea Ministerului de Interne, toți specialiștii au semnat și au făcut, ca specialiști, acest protocol, având în vedere că, în anumite condiții, are anumite misiuni importante”, a declarat Oprea, la Brașov.

El a afirmat, cu privire la acuzațiile care îi sunt aduse, că își va dovedi nevinovăția, precizând că are „încredere în justiție” și că „orice reclamație trebuie cercetată”.

Liderul UNPR nu a precizat dacă se va prezenta la audierile de la Comisia Juridică. „Am avocat, voi vedea dacă voi merge sau nu”, a spus Oprea.

Procurorul General Tiberiu Nițu a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că a beneficiat „doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții.”

El a susținut că activitatea lui „nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații” și a precizat că își asumă „obligația de rezervă” ce îi revine „în raport cu activitatea desfășurată în acest sens”. Nițu a mai declarat că a făcut aceste precizări în contextul în care în spațiul public au apărut „comentarii” la adresa lui, adăugând că în „întreaga” sa carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, a fost „permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice.”

DNA a cerut luni aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne și senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoțirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliției Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal și procurorul general Tiberiu Nițu în baza unui protocol.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de două infracțiuni de abuz în serviciu, una constând în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate în perioada în care era ministru cu echipaje ale Poliției Rutiere, iar cealaltă constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Nițu, a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale Poliției Rutiere.

„În condițiile în care procurorul general nu era îndreptățit să beneficieze de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vătămare a intereselor legitime și un prejudiciu material Direcției generale de poliție a municipiului București, precum și un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, susține DNA.

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a fost miercuri, la Ministerul Justiției, pentru a discuta cu ministrul Raluca Prună despre acuzațiile ce i se aduc în dosarul Oprea, el refuzând să facă „speculații” legate de o eventuală demisie sau revocare a sa din funcție.

Întrevederea a survenit după ce ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, după ședința de Guvern de miercuri, că va avea în cursul zilei o discuție cu procurorul general Tiberiu Nițu privind acuzațiile care i se aduc în dosarul Oprea, ea afirmând că nu exclude nicio variantă în ceea ce îl privește.

„Discut astăzi cu procurorul general, îmi termin analiza”, a spus Prună, într-o conferință de presă susținută la Guvern, refuzând să se pronunțe la acel moment în ceea ce îl privește pe Nițu. ”Nu exclud absolut niciun fel de variantă”, a răspuns ea, la insistențele presei, întrebată despre o posibilă revocare a procurorului general.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto