Orban anunță că PNL este pregătit să atace la CCR Codul penal și Codul de procedură penală

Orban anunță că PNL este pregătit să atace la CCR Codul penal și Codul de procedură penală
Publicat: 23/04/2019, 16:28

„Cu siguranță nu vom vota, vom vota împotrivă. Deja suntem pregătiți să atacăm la Curtea Constituțională atât modificările la Codul penal cât și modificările la Codul de procedură penală. (…) Cine s-a fript cu ciorbă, suflă și în iaurt. Încă nu știm care este forma finală a modificărilor. Oricând ne putem aștepta la orice amendament care să afecteze în ansamblu Codul penal sau Codul de procedură penală.De asemenea, urmărim cu mare atenție și vom vota împotriva Belinei 2, susținută de Bădălău, că Bădălău vrea și el să aibă Belina lui, ca și Dragnea. Și aici suntem pregătiți, în cazul în care o majoritate va reuși să impună adoptarea acestei legi, să atacăm la Curtea Constituțională”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului pe care îl conduce.

Liderul PNL a afirmat că va ataca la CCR și Legea dării în plată, proiect inițiat de PSD-ALDE, care se află în acest moment în Parlament pentru dezbatere.

„De asemenea, urmărim cu mare atenție și ne opunem categoric unei noi forme a Legii dării în plată, inițiată de PSD-ALDE și de asemenea suntem pregătiți să atacăm la Curtea Constituțională și un astfel de act normativ”, a adăugat Orban.

Comisia specială pentru revizuirea legilor justiției dezbate, la ora transmiterii acestei știri, proiectele legislative pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală. După raport, proiectele urmează să fie trimise la plenul Camerei Deputaților, care va avea rol de for decizional.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase