Orban consideră că PNL are un sprijin în USR, PMP, ALDE și minorități: Au fost alături de noi

Redactor:
Elena Crangasu
Orban consideră că PNL are un sprijin în USR, PMP, ALDE și minorități: Au fost alături de noi
Ludovic Orban a anunțat, joi, că echipa de negociere a PNL va purta discuții cu partenerii politici „pentru a defini o poziție comună care să determine declanșarea anticipatelor". Președintele liberalilor consideră că USR, PMP, ALDE, grupul minorităților au fost alături de liberali în multe cazuri.

„Astăzi am luat decizia ca echipa de negociere, împreună cu liderii grupurilor parlamentare, să poarte discuții în perioada următoare, cu toți partenerii, pentru a defini o poziție comună care să determine declanșarea anticipatelor”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a precizat că USR, PMP, ALDE, grupul minorităților sunt partenerii liberalilor „atât în procedura de demitere a Guvernului PSD, au fost alături de noi în învestirea Guvernului și în cursul procedurii votului moțiunii de cenzură”.

Întrebat dacă ALDE susține PNL, Orban a zis că „nu a existat, până în momentul de față, nicio discuție oficială”.

„Vom avea în perioada următoare discuții cu toți partenerii politici. Vor fi purtate din acest moment, din care a fost mandatată echipa de negocieri”, a completat el.

Klaus Iohannis discută, joi, la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern.Astfel, la ora 12:00, șeful statului va discuta cu reprezetanții PNL, urmând ca în cursul zilei să aibă consultări și cu reprezentanții PSD, USR, UDMR, PMP, Pro România, dar și cu grupul minorităților.

Foto: Gândul

Inchide