VIDEO | Orban, despre proiectul Anghel Saligny: S-au acceptat o serie de propuneri ale USR PLUS, dar discuțiile continuă

Publicat: 24/08/2021, 20:57
Actualizat: 24/08/2021, 22:19

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți seara că discuțiile privind Planul Național de Investiții Anghel Saligny (PNDL 3) vor continua cu cei de la USR PLUS, care au venit cu mai multe propuneri, o parte dintre ele fiind deja acceptate de partenerii de coaliție.

„Colegii de la USR PLUS au formulat propuneri legate de introducerea de standarde de cost. Știm că se finanțează investiții în infrastructura de apă, canal, gaz și rutieră”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a explicat că partenerii de coaliție de la USR PLUS au cerut ca toata procedura să fie un complet transparentă, urmând ca toata documentația să fie depusă online pe o platformă digitală dedicată, astfel încât să se poată urmări în timp real evoluția proiectelor și a deconturilor.

„Deci solicitarea de introducere de standarde de cost, procedură transparentă, cofinanțarea, toate cererile să fie depuse online și să se înființeze o platformă digitală în care să se poată urmări evoluția fiecărui proiect de la faza de derulare până la faza de execuție a proiectelor, inclusiv situația decontărilor”, a afirmat Orban.

Orban a precizat că o parte din amendamentele celor de la USR PLUS au fost acceptate, explicând că partenerii de coaliție au solicitat ca proiectele care au fost depuse în PNDL1 și PNDL2 și care au stadiu zero de realizare, să nu mai poată fi incluse în noul program PNDL3.

„S-a acceptat dintre propunerile USR PLUS și o serie de alte propuneri care țin de neincluderea în PNDL3 a proiectelor care au fost depuse prin PNDL1 și PNDL2 care au stadiu zero de realizare, de asemenea, chiar dacă se semnează contractul de finanțare, dacă nu se depun documentațiile solicitate în termeni de maxim 2 ani, cel care a semnat contractul de finanțare pierde dreptul de finanțare a proiectului respectiv”, a precizat președintele liberalilor.

Președintele PNL a subliniat că apreciază că există deschidere pentru a îmbunătăți programul Anghel Saligny (PNDL3), dar discuțiile vor mai continua pe marginea acestui subiect.

„Discuțiile vor continua asupra acestui subiect. Sigur există deschidere pentru a îmbunătăți acest proiect, pentru a exista un control al costurilor prin intermediul standardelor de cost, existența unor criterii de finanțare”, a declarat Ludovic Orban.