Politic
21.09.2019
Politică

Orban iese la atac: PSD are în Oltenia o listă a otrepelor, precum Fifor, Manda sau Nicolicea. PNL va câștiga aici

Orban iese la atac: PSD are în Oltenia o listă a otrepelor, precum Fifor, Manda sau Nicolicea. PNL va câștiga aici
Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, la Craiova, că PSD are în Oltenia o listă lungă a „otrepelor", precum Mihai Fifor, Eugen Nicoligea sau Claudiu Manda. Liderul PNL acuză PSD că, deși a lăsat la ministerul Transporturilor banii pentru Dunăre, aceasta încă nu este navigabilă.

„Pe cine a dat PSD până astăzi din Oltenia? Pe Nicolicea din Mehedinți, chiar dacă și-a căutat azil politic, acum în Buzău, pe Olguța și pe Manda niște reprezentanți care, practic, nu sunt cu adevărat reprezentanții Olteniei. Pe Duicu tot de la Mehedinți, pe Fifor, pe Vâlcov și lunga listă a otrepelor, care au fost ridicate de PSD pe spinarea minciunilor și nenorocirilor pe care le-au adus pentru Oltenia este nelimitată. Din acest motiv vă spun, este momentul ca Partidul Național Liberal să câștige în Oltenia”, a spus Ludovic Orban, în Craiova, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Oltenia.

Liderul PNL a vorbit și despre drumul expres Craiova Pitești, care, deși Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici încă din 2008, acesta încă nu este finalizat.

„Nu mai ține cu vorbe, în 2008 am aprobat în Guvernul liberal indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Pitești. Nici astăzi nu este gata, iar ceea ce a făcut PSD, inaugurând o lucrare în care nu erau decât niște borduri pe un teren privat este o rușine pentru orice fel de om politic din România. Noi vom construi drumul expres Sibiu-Pitești și dacă eram din 2008 la guvernare era de mult gata. La PSD rar îi auzi vorbind de un proiect care este fundamental. Legarea Olteniei de Coridorul IV rutier, atât prin tronsonul de autostradă Sibiu-Pitești, cât mai ales printr-o zonă de autostradă Calafat-Craiova-Lugoj, care să facă legătura cu cu Coridorul IV de transport european. Lor nici măcar nu le trece prin cap și nu au făcut nici măcar pe hârtie acest tronson de autostradă”, a spus Orban.

El acuză PSD și de situația Dunării, precizând că atunci când a plecat de la ministerul Transporturilor, erau bani pentru modernizarea acesteia, însă nici până astăzi Dunărea nu este navigabilă.

„În 2008, când am plecat de la Ministerul Transporturilor, le-am lăsat 400 de milioane de euro, pentru a efectua lucrările de asigurare a standardelor de navigabilitate pe Dunăre. Ce au făcut în 11 ani? Nimic! Dunărea nu este navigabilă și sudul județelor, mai ales din Oltenia, nu se poate dezvolta pentru că nu poate să fructifice acest avantaj strategic deosebit. Vă garantez că și acest lucru va deveni realitate. Dunărea va deveni navigabilă și se va umple de barje de care să transforme cu adevărat potențialul de dezvoltare și al Olteniei”, a conchis Orban.

Inchide