Orban îl compară pe Tudose cu banditul Terente: Ce vreți să faceți cu aceste atacuri absolut imbecile? Unde să își țină românii banii, la elastic?

Orban îl compară pe Tudose cu banditul Terente: Ce vreți să faceți cu aceste atacuri absolut imbecile? Unde să își țină românii banii, la elastic?
Publicat: 01/09/2017, 22:03
Actualizat: 28/03/2019, 05:51

„În toate țările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste, a economiei libere de piață. Băncile sunt izvor de capital, sunt locurile unde oamenii își depun banii pentru a-i ține în singuranță și pentru a obține venituri suplimentare de pe urma depozitelor pe care le depun. Este inacceptabil pentru un premier al unei țări europene în mileniul al treilea să le spună cetățenilor să nu își depună bani în bănci. În toată lumea asta s-a ajuns în țările civilizate ca ca din rulajul total peste 90% să se facă prin bănci. Circulația banilor prin bănci este în general un instrument care ajută statul și care practic luptră împotriva evaziunii fiscale”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, finalul Biroului Politic Național al PNL.

Ludovic Orban l-a comparat pe Mihai Tudose cu banditul Terente. „Unde să își țină românii banii, Terente? Să îi țină sub saltea, la ciorap, sau în borcan, înveliți în elastic? În lumea civilizată banii nu mai circulă cash. În lumea civilizată oamenii apelează la bănci. În lumea civilizată băncile sunt acelea care finanțează economia. Ce s-ar face guvernul condus de dumneavoastră dacă nu ar avea băncile? Pentru că dumneavoastră v-ați împrumutat cu peste 18 miliarde exact de la aceste bănci pe care le atacați sistematic”, a întrebat Orban.

Liderul PNL a susținut că liberalii resping „comportamentul inacceptabil” al premierului. „Ce vreți să faceți cu aceste atacuri absolut imbecile împotriva sistemului bancar? Vreți să creați o criză politică în România? Vreți să determinați retrageri masive de la bănci astfel încât să se creeze o criză economică artificială numai pornită din tembelismului unui om care a ajuns premier fără să aibă abecedarul economic la bază? Categoric respingem acest comportament inacceptabil pentru un om care se află în fruntea unui guvern, al unei țări europene în mileniul al treilea”, a conchis Orban.

Primul-ministru Mihai Tudose a declarat, marți, la România TV, că a avut o experiență neplăcută cu băncile și că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că „nu-l merită”.

Întrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a răspuns: „Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi ani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”

Când i s-a atras atenția că s-ar putea crede că recentele sale critici la adresa băncilor ar fi expresia unei atitudini subiective, premierul a admis că a existat un episod neplăcut în relația cu o bancă. „Personal, eu am avut niște experiențe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, și după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul și trebuie să mai aduc și eu niște bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertați-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a relatat Tudose.

Primul-ministru Mihai Tudose a exprimat, în mai multe rânduri, dubii legate de exactitatea raportărilor făcute de bănci privind situația lor financiară, adăugând că este posibilă chiar avertizarea populației în legătură cu siguranța depozitelor la băncile care au declarat pierderi ani la rând.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani