VIDEO | Orban: În principal discutăm de formă legislativă prin care să desfiinţăm Secţia specială

Publicat: 06/07/2021, 21:13
Actualizat: 06/07/2021, 22:39

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi, că punctul fierbinte al discuțiilor este subiectul desființării secției speciale. Totodată, întrebat dacă în cadrul coaliției au existat și discuții privind impozitarea profitului multinaţionalelor, Orban susține că astfel de subiect nu a fost niciodată abordat.

„În principal discutăm de Secţia specială şi de formă legislativă prin care să desfiinţăm Secţia specială în urmă punctului de vedere adoptat de Comisia de la Veneţia”, a subliniat Ludovic Orban.

„Nu a existat niciodată un astfel de subiect”, a afirmat Orban.

Acesta a mai precizat încă nu s-a luat nici o decizie luată cu privire la subiectul Roşia Montană.

„Am avut o discuţie la nivelul coaliţiei legată de acest subiect. Deocamdată nu există o decizie luată cu privire la acest subiect. (…) Se poate purta o discuţie cu privire la perimetrul care să fie încadrat în UNESCO, o discuţie care are o legătură şi cu procesul în care este implicată România”.

„Nu am stabilit introducerea acestuia pe ordinea de zi , v-am spus principalul subiect pe care îl avem este căderea de comun acord asupra unei formule de lege pentru desființarea Secției Speciale”, a mai spus Ludovic Orban.