Orban, ironic la adresa fostului premier: Dacă vrea, Dăncilă să facă dezbateri cu mine / Firea reacționează: Îl provoc pe Orban la o dezbatere despre administrația publică

Orban, ironic la adresa fostului premier: Dacă vrea, Dăncilă să facă dezbateri cu mine / Firea reacționează: Îl provoc pe Orban la o dezbatere despre administrația publică
Publicat: 12/11/2019, 16:29

„Dacă vrea doamna Dăncilă să facă dezbateri cu cineva să facă cu mine, să vorbim despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de premier demis”, a declarat, ironic, Ludovic Orban.

El a mai spus că președintele Klaus Iohannis este în dialog permanent cu cetățenii români, că „este într-o dezbatere permanentă” cu aceștia.

„Comunică cu societatea română și cred că în campanie președintele și candidatul la Președinție, Klaus Iohannis, comunică în mod constant cu cetățenii. (…) Viziunea, proiectele, soluțiile președintelui Iohannis trebuie cunoscute de cetățenii români pentru ca aceștia să voteze în deplină cunoștință de cauză”, a adăugat Orban.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a distribuit, marți, o postare din 2014 a lui Klaus Iohannis, în care acesta era nemulțumit de atitudinea arogantă a lui Victor Ponta, care nu venea la confruntări televizate, comentând „Cum e cu «atitudinea arogantă», domnule Iohannis?”. „Ne mai explicați o dată cum e cu «dezbaterea electorală atât de necesară și așteptată de toți românii»?”, este comentariul atașat de Viorica Dăncilă postării din 2014 a președintelui Klaus Iohannis, pe atunci și el candidat la alegerile prezidențiale.

În 2014, Klaus Iohannis îi reproșa contracandidatului său de atunci Victor Ponta, că are o atitudine arogantă față de confruntările televizate. „Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile și condițiile în care ar urma să se desfășoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidați intrați în turul doi și nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea și conținutul întrebărilor. Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”, scria Klaus Iohannis, pe 4 noiembrie 2014, pe Facebook, postare sharuită de Viorica Dăncilă.

Lia Olguța Vasilescu, șeful de campanie al PSD, a transmis, luni, o scrisoare către Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL, în care Viorica Dăncilă îl invită la cel puțin două dezbateri pe Klaus Iohannis.

Firea reacționează: Îl provoc pe Orban la o dezbatere despre administrația publică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a provocat, marți, pe premierul Ludovic Orban la o dezbatere pe teme de administrație publică „pentru a se vedea cât de incompetent este”. „Cred că atunci când adoarme se gândește la mine și când se trezește la fel”, a mai spus Firea.

„Îl provoc public pe dl Orban, pentru că vrea să le demonstreze că le știe pe toate și, de regulă, cei care vor să demonstreze că le știu pe toate sunt foarte superficiali și nu știu nimic și sunt aproape calamități. Am văzut că a văzut o referire de fiecare dată la adresa mea la instalarea ministrilor. Se pare că îl inspir, că sunt o muză pentru noul premier. Cred că atunci când adoarme se gândește la mine și când se trezește, la fel, se gândește la mine, pentru că aproape toate declarațiile domniei sale conțin numele meu”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că, pe de o parte, se simte măgulită.

„Pe de altă parte îl invit la dezbatere pe o temă despre probleme administrației publice locale, pentru a se vedea cât de incompetent este”, a conchis Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului