• Publicat:
Politică

Orban: PNL susține unirea cu Republica Moldova. România este pregătită

Orban: PNL susține unirea cu Republica Moldova. România este pregătită
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la finalul întâlnirii cu delegația aleșilor locali unioniști din Republica Moldova, că PNL susține unirea și că România este pregătită pentru realizarea acesteia, însă trebuie să existe o voință exprimată în Republica Moldova.

„PNL, așa cum a fost în urmă cu 100 de ani partidul care a susținut Marea Unire, susține și astăzi unirea. Chiar dacă nu există plan sau o strategie care să fie împărtășită de toți oamenii care fac politică în România, eu sunt convins că România este pregătită pentru această unire. În ceea ce privește gândurile noastre acționăm prin toate posibilitățile legale și constituținale pe care le avem”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că va transmite, așa cum a făcut „în mod constant”, aleșilor locali ai PNL să dezvolte relații de înfrățire, de cooperare, de realizare de programe comune cu primari și consilii locale din satele din Republica Moldova.

„În declarațiile de unire date de primari, ei știu că trebuie să existe o voință exprimată în Republica Moldova în favoarea acestei uniri. Am convingerea că (…) odată ce va exista această voință, România este pregătită”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o posibilă unire cu Republica Moldova, Orban a afirmat că poziția președintelui este cunoscută.

„Cunoașteți pozițiile președintelui prin care a spus același lucru pe care l-am spus și eu, anume că decizia în ultimă instanță se va lua în Basarabia. Noi suntem pregătiți atunci când basarabenii vor fi pregătiți pentru actul marii uniri”, a precizat Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut duminică o întrevedere cu o delegație formată din primari și consilieri locali unioniști din Republica Moldova, membri ai Alianței pentru Centenar, conduși de George Simion, lider al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

 

Inchide