ORBAN: PNL va participa la alegerile europarlamentare pe PROPRIILE PICIOARE

ORBAN: PNL va participa la alegerile europarlamentare pe PROPRIILE PICIOARE
Publicat: 22/01/2019, 14:09

„E complicat să vorbim de candidați comuni la europarlamentare, pentru că depinde e afilierea fiecărei formațiuni politice de la nivelul Parlamentului European. În ceea ce ne privește pe noi, PNL este membru al Partidului Popular European, cea mai puternică formațiune politică europeană, familia politică ce are cea mai mare reprezentare în Parlament și deține cea principalele funcții la nivel european: președinția Comisiei Europene, președinția Parlamentului European și președinția Consiliului European”, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că formațiunea politică pe care o conduce este, alături de Klaus Iohannis, „singura forță politică ce este ascultată, respectată și care are capacitatea de a influența deciziile îm favoarea românilor la nivelul european”.

„Noi vom participa pe liste proprii, suntem forța de dreapta din România care va participa la un nou succes al PPE la nivel european, pentru a putea continua reformele serioase care au fost începute în timpul actualei președinții și care, de altfel, au dus la o perioadă de patru-cinci ani de creștere economică continuă în aproape toate țările europene. PNL va participa la alegerile europarlamentare pe propriile picioare, cu obiectivul foarte clar de a asigura reprezentarea României la nivelul Uniunii Europene, pentru că, din păcate astăzi, alături de președintele României, PNL este singura forță politică ce este ascultată, respectată și care are capacitatea de a influența deciziile îm favoarea românilor la nivelul european”, a completat Ludovic Orban.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat lui, după ședința Congresului Național al partidului, că le va propune, săptămâna viitoare, liderilor din opoziție, să aibă o listă comună la alegerile europarlamentare și a subliniat că este necesar crearea mai întâi a unei alianțe între aceste partide.

„Credem că singura modalitate prin care PSD-ul poate să fie oprit este unitatea opoziției. Colegii mei m-au mandatat, prin vot unanimitate, pentru a începe începând de săptămâna viitoare discuții cu colegii din Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România. Voi contacta săptămâna viitoare președinții celor două partide pentru a discuta despre nevoia de unire a opoziției”, a anunțat președintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul PMP a mai spus că românii „alternativă credibilă la ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică”, iar aceasta ar fi unirea partidelor din opoziție, înclusiv formațiunea politică a fostului premier, Dacian Cioloș.

„Credem că e foarte important să abordăm cu maturitate acest subiect, pentru că românii așteaptă o alternativă credibilă la ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică, iar opoziția poate deveni o forță care să oprească dezastrul pe care l-a produs PSD-ul doar prin unitate și aceasta este convingerea Partidului Mișcarea Populară. Ne-am propus ca în primele zile (din sesiunea parlamentară – n.r.) să le transmitem (celor din opoziție – n.r.) acest mesaj pe care noi îl credem, pentru că dacă vom reuși să stabilim o listă comună de obiective pe care să le urmărim, și primul obiectiv este să creăm un pol politic anti-PSD, format din partidele parlamentare, în mod sigur credem că la acest pol se poate alătura și partidul domnului Cioloș”, a adăugat Eugen Tomac

Întrebat cum îi va convinge pe cei din opoziție să accepte o listă comună, președintele Partidului Mișcarea Populară a spus că le va prezenta celor din opoziție faptul că dacă „dacă vom merge pe o listă comună la alegerile europarlamentare”, vor avea șanse să ia mai multe voturi decât PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului