Orban: PSD a oferit pelin și ambrozie care produce alergii, în loc de lapte și miere

Orban: PSD a oferit pelin și ambrozie care produce alergii, în loc de lapte și miere
Publicat: 02/09/2017, 14:33
Actualizat: 08/05/2018, 08:33

„Sesiunea parlamentară care a început ieri este o sesiune parlamentară, după părerea mea, extrem de importantă pentru evoluția României. Nu cred că în 27 de ani de democrație a existat o situație atât de gravă așa cum este situația de astăzi a României. Un partid politic a promis în campanie că vor curge râuri de lapte și miere și la șase luni după preluarea puterii nu numai că nu oferă lapte și miere României, ci oferă pelin și ambrozie, dar nu ambrozia care era hrana zeilor, ci ambrozia care produce alergie”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Neptun, la finalul ședinței Biroului Politic Național.

Ludovic Orban a afirmat că, după Ordonanța 13 și după ce a validat sloganul „noaptea ca hoții”, PSD are ca principală preocupare să ia cât mai multe piei de pe oamenii care produc în România.

„Această politică este o politică de distrugere economică. Uitați-vă la datele de pe primele șase luni și veți vedea dimensiunea dezastrului – creșterea deficitului balanței comerciale cu peste 30%, existența unui deficit bugetar de 6,2 miliarde, încasări mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde, scăderea investițiilor pe totalul economiei investițiilor private cu peste 12%, scăderea dramatică a investițiilor publice, nu se mai poate vorbi despre un Guvern care să susțină investițiile publice”, a spus Orban.

Orban le-a cerut parlamentarilor PNL ca în această sesiune parlamentară să fie „coloana vertebrală a opoziției” la măsurile propuse de PSD care” riscă să pună pe butuci economia românească”.

„În afară de opoziția dură și clară pe care o aștept din partea dumneavoastră ca și parlamentari ai PNL trebuie să devenim ca partid politic un izvor de propuneri legislative care într-adevăr să facă diferența între noi și partidul de guvernământ, să arate ce fel de Românie ne dorim noi în comparație cu România coruptă, sărăcită în mod programat și aflată într-o stare de dominație de tip feudal pe care o oferă partidul de guvernământ”, le-a transmis Orban parlamentarilor liberali

Președintele PNL: Dacă vom ajunge la guvernare, trebuie să-i dăm afară pe toți cei angajați de PSD

„Trebuie să regândim administrația. O administrație suplă, simplificată, cu funcționari de carieră care își fac meseria, o administrație fără politruci introduși pe ușa din dos a instituțiilor pe baza relațiilor politice. Dacă ajungem la guvernare probabil va trebui să îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile, relații și cumetri politice”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că toate instituțiile politice trebuie să fie restructurate.

„Nu poți să ai un guvern cu 29 de ministere. În ce țară din UE există un guvern cu 29 de ministere? 15-16 ministere maximum posibil. Avem o mulțime de agenții care se calcă pe bătături, în care majoritatea oamenilor nu fac altceva decât să-și justifice existența fără niciun fel de rol în societate, dimpotrivă îi frânează pe oamenii care au inițiativă în societate, care au inițiativă indiferent că este economică și socială”, a spus Orban.

Liderul PNL a susținut că statul trebuie să transfere responsabilități către societatea civilă.

„Trebuie să începem să gândim un mecanism de transfer al responsabilităților de la structurile administrației către parteneri din societatea civilă indiferent că sunt patronate, organizații neguvernamentale în domeniul mediului, în domeniul protecției sociale, în orice fel de alt domeniu. Nu pot să înțeleg de ce statul trebuie să se ocupe de toate și de ce nu poate să delege, să transfere competențe și atribuții către structuri ale societății care sunt mult mai eficiente și mult mai bine organizate”, a adăugat Orban.

Orban le-a spus parlamentarilor PNL că au datoria de a veni cu legi care să asigure o democrație reală în România, precum legea care să interzică traseismul politic al deputaților și senatorilor.

„(…) Oamenii s-au săturat de parlamentari care sunt aleși care își schimbă partidul politic în funcție de cum bate vântul și în funcție de interesele personale. La finalul fiecărei legislaturi procentul parlamentarilor care și-au schimbat partidul în raport cu partidul care au fost aleși a depășit 20 de procente. Democrația reprezentativă nu poate să funcționeze în condițiile în care noi acceptăm trădarea pentru că un parlamentar care schimbă partidul politic trădează pe cetățenii care le-au acordat votul și nu face altceva decât să denatureze democrația reprezentativă. Trebuie să susținem cu tărie, indiferent de ce argumente se folosesc în spațiul public, interzicerea migrației politice la nivel parlamentar”, a spus Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom