Orban: PSD a oferit pelin și ambrozie care produce alergii, în loc de lapte și miere

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Orban: PSD a oferit pelin și ambrozie care produce alergii, în loc de lapte și miere
Detalii pe Gândul.

„Sesiunea parlamentară care a început ieri este o sesiune parlamentară, după părerea mea, extrem de importantă pentru evoluția României. Nu cred că în 27 de ani de democrație a existat o situație atât de gravă așa cum este situația de astăzi a României. Un partid politic a promis în campanie că vor curge râuri de lapte și miere și la șase luni după preluarea puterii nu numai că nu oferă lapte și miere României, ci oferă pelin și ambrozie, dar nu ambrozia care era hrana zeilor, ci ambrozia care produce alergie”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Neptun, la finalul ședinței Biroului Politic Național.

Ludovic Orban a afirmat că, după Ordonanța 13 și după ce a validat sloganul „noaptea ca hoții”, PSD are ca principală preocupare să ia cât mai multe piei de pe oamenii care produc în România.

„Această politică este o politică de distrugere economică. Uitați-vă la datele de pe primele șase luni și veți vedea dimensiunea dezastrului – creșterea deficitului balanței comerciale cu peste 30%, existența unui deficit bugetar de 6,2 miliarde, încasări mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde, scăderea investițiilor pe totalul economiei investițiilor private cu peste 12%, scăderea dramatică a investițiilor publice, nu se mai poate vorbi despre un Guvern care să susțină investițiile publice”, a spus Orban.

Orban le-a cerut parlamentarilor PNL ca în această sesiune parlamentară să fie „coloana vertebrală a opoziției” la măsurile propuse de PSD care” riscă să pună pe butuci economia românească”.

„În afară de opoziția dură și clară pe care o aștept din partea dumneavoastră ca și parlamentari ai PNL trebuie să devenim ca partid politic un izvor de propuneri legislative care într-adevăr să facă diferența între noi și partidul de guvernământ, să arate ce fel de Românie ne dorim noi în comparație cu România coruptă, sărăcită în mod programat și aflată într-o stare de dominație de tip feudal pe care o oferă partidul de guvernământ”, le-a transmis Orban parlamentarilor liberali

Președintele PNL: Dacă vom ajunge la guvernare, trebuie să-i dăm afară pe toți cei angajați de PSD

„Trebuie să regândim administrația. O administrație suplă, simplificată, cu funcționari de carieră care își fac meseria, o administrație fără politruci introduși pe ușa din dos a instituțiilor pe baza relațiilor politice. Dacă ajungem la guvernare probabil va trebui să îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile, relații și cumetri politice”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că toate instituțiile politice trebuie să fie restructurate.

„Nu poți să ai un guvern cu 29 de ministere. În ce țară din UE există un guvern cu 29 de ministere? 15-16 ministere maximum posibil. Avem o mulțime de agenții care se calcă pe bătături, în care majoritatea oamenilor nu fac altceva decât să-și justifice existența fără niciun fel de rol în societate, dimpotrivă îi frânează pe oamenii care au inițiativă în societate, care au inițiativă indiferent că este economică și socială”, a spus Orban.

Liderul PNL a susținut că statul trebuie să transfere responsabilități către societatea civilă.

„Trebuie să începem să gândim un mecanism de transfer al responsabilităților de la structurile administrației către parteneri din societatea civilă indiferent că sunt patronate, organizații neguvernamentale în domeniul mediului, în domeniul protecției sociale, în orice fel de alt domeniu. Nu pot să înțeleg de ce statul trebuie să se ocupe de toate și de ce nu poate să delege, să transfere competențe și atribuții către structuri ale societății care sunt mult mai eficiente și mult mai bine organizate”, a adăugat Orban.

Orban le-a spus parlamentarilor PNL că au datoria de a veni cu legi care să asigure o democrație reală în România, precum legea care să interzică traseismul politic al deputaților și senatorilor.

„(…) Oamenii s-au săturat de parlamentari care sunt aleși care își schimbă partidul politic în funcție de cum bate vântul și în funcție de interesele personale. La finalul fiecărei legislaturi procentul parlamentarilor care și-au schimbat partidul în raport cu partidul care au fost aleși a depășit 20 de procente. Democrația reprezentativă nu poate să funcționeze în condițiile în care noi acceptăm trădarea pentru că un parlamentar care schimbă partidul politic trădează pe cetățenii care le-au acordat votul și nu face altceva decât să denatureze democrația reprezentativă. Trebuie să susținem cu tărie, indiferent de ce argumente se folosesc în spațiul public, interzicerea migrației politice la nivel parlamentar”, a spus Orban.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Fapta oribilă pentru care doi medici din Prahova au fost trimiși în judecată. Un bebeluș,...
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul...
Nu s-a mai produs din 1226. Evenimentul astronomic excepțional care are loc pe 21 decembrie
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Un polițist din Vâlcea investighează criminali ziua, iar noaptea trăiește altă viață: ‘Doar chinezii mai...
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Bianca Drăgușanu, mesaj tranșant pentru Alex Bodi după ce magistrații i-au respins cererea de eliberare!...
Inchide