Orban: PSD a oferit pelin și ambrozie care produce alergii, în loc de lapte și miere

Orban: PSD a oferit pelin și ambrozie care produce alergii, în loc de lapte și miere
Publicat: 02/09/2017, 14:33
Actualizat: 08/05/2018, 08:33

„Sesiunea parlamentară care a început ieri este o sesiune parlamentară, după părerea mea, extrem de importantă pentru evoluția României. Nu cred că în 27 de ani de democrație a existat o situație atât de gravă așa cum este situația de astăzi a României. Un partid politic a promis în campanie că vor curge râuri de lapte și miere și la șase luni după preluarea puterii nu numai că nu oferă lapte și miere României, ci oferă pelin și ambrozie, dar nu ambrozia care era hrana zeilor, ci ambrozia care produce alergie”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Neptun, la finalul ședinței Biroului Politic Național.

Ludovic Orban a afirmat că, după Ordonanța 13 și după ce a validat sloganul „noaptea ca hoții”, PSD are ca principală preocupare să ia cât mai multe piei de pe oamenii care produc în România.

„Această politică este o politică de distrugere economică. Uitați-vă la datele de pe primele șase luni și veți vedea dimensiunea dezastrului – creșterea deficitului balanței comerciale cu peste 30%, existența unui deficit bugetar de 6,2 miliarde, încasări mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde, scăderea investițiilor pe totalul economiei investițiilor private cu peste 12%, scăderea dramatică a investițiilor publice, nu se mai poate vorbi despre un Guvern care să susțină investițiile publice”, a spus Orban.

Orban le-a cerut parlamentarilor PNL ca în această sesiune parlamentară să fie „coloana vertebrală a opoziției” la măsurile propuse de PSD care” riscă să pună pe butuci economia românească”.

„În afară de opoziția dură și clară pe care o aștept din partea dumneavoastră ca și parlamentari ai PNL trebuie să devenim ca partid politic un izvor de propuneri legislative care într-adevăr să facă diferența între noi și partidul de guvernământ, să arate ce fel de Românie ne dorim noi în comparație cu România coruptă, sărăcită în mod programat și aflată într-o stare de dominație de tip feudal pe care o oferă partidul de guvernământ”, le-a transmis Orban parlamentarilor liberali

Președintele PNL: Dacă vom ajunge la guvernare, trebuie să-i dăm afară pe toți cei angajați de PSD

„Trebuie să regândim administrația. O administrație suplă, simplificată, cu funcționari de carieră care își fac meseria, o administrație fără politruci introduși pe ușa din dos a instituțiilor pe baza relațiilor politice. Dacă ajungem la guvernare probabil va trebui să îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile, relații și cumetri politice”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că toate instituțiile politice trebuie să fie restructurate.

„Nu poți să ai un guvern cu 29 de ministere. În ce țară din UE există un guvern cu 29 de ministere? 15-16 ministere maximum posibil. Avem o mulțime de agenții care se calcă pe bătături, în care majoritatea oamenilor nu fac altceva decât să-și justifice existența fără niciun fel de rol în societate, dimpotrivă îi frânează pe oamenii care au inițiativă în societate, care au inițiativă indiferent că este economică și socială”, a spus Orban.

Liderul PNL a susținut că statul trebuie să transfere responsabilități către societatea civilă.

„Trebuie să începem să gândim un mecanism de transfer al responsabilităților de la structurile administrației către parteneri din societatea civilă indiferent că sunt patronate, organizații neguvernamentale în domeniul mediului, în domeniul protecției sociale, în orice fel de alt domeniu. Nu pot să înțeleg de ce statul trebuie să se ocupe de toate și de ce nu poate să delege, să transfere competențe și atribuții către structuri ale societății care sunt mult mai eficiente și mult mai bine organizate”, a adăugat Orban.

Orban le-a spus parlamentarilor PNL că au datoria de a veni cu legi care să asigure o democrație reală în România, precum legea care să interzică traseismul politic al deputaților și senatorilor.

„(…) Oamenii s-au săturat de parlamentari care sunt aleși care își schimbă partidul politic în funcție de cum bate vântul și în funcție de interesele personale. La finalul fiecărei legislaturi procentul parlamentarilor care și-au schimbat partidul în raport cu partidul care au fost aleși a depășit 20 de procente. Democrația reprezentativă nu poate să funcționeze în condițiile în care noi acceptăm trădarea pentru că un parlamentar care schimbă partidul politic trădează pe cetățenii care le-au acordat votul și nu face altceva decât să denatureze democrația reprezentativă. Trebuie să susținem cu tărie, indiferent de ce argumente se folosesc în spațiul public, interzicerea migrației politice la nivel parlamentar”, a spus Orban.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
Ce a făcut Petrică Cercel pentru cei trei copii ai săi, înainte de a muri....
Gigi Becali a primit o lovitură de proporții! Patronul FCSB riscă să piardă o sumă...
A murit Dorin Anastasiu. Cântărețul avea 78 de ani, luase un trofeu major alături de...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Simptomele COVID-19 în cazul copiilor. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
ȘOC! Andreea Marin, ce GAFĂ! Greșeala uriașă din ultima fotografie
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A murit. Este doliu în lumea presei
10 milioane de oameni vor muri! Catastrofa care ne va lovi crunt. E cumplit ce...
Monarhia se află în PERICOL! Regina Elisabeta a comis o greșeală fatală. Este război total...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...