Orban să demisioneze sau PNL să îl demită! Un lider liberal crede că partidul e într-o situație limită. Răspunsul președintelui PNL

Orban să demisioneze sau PNL să îl demită! Un lider liberal crede că partidul e într-o situație limită. Răspunsul președintelui PNL
Publicat: 20/05/2018, 17:02
Actualizat: 25/03/2019, 22:17

UPDATELiderul PNL, Ludovic Orban, i-a răspuns, duminică, lui Viorel Cataramă, explicându-i că informația despre posibila candidatură a lui Tudor Chirilă din partea PNL la Primăria Capitalei este falsă și că procedura de desemnare a candidaților liberali la alegerile locale va fi demarată în luna iunie.

”E un fake news. Nu a fost nicio discuție pe tema asta, e o invenție, nu are nicio legătură. Procedura de desemnare a candidatului la Primăria Capitalei și la celelalte primării de reședintă de județ va fi demarată după Biroul Politic din iunie, în care vom adopta procedurile, criteriile, calendarul, toate printr-o hotărâre a Biroului Politic Național”, a declarat Ludovic Orban pentru MEDIAFAX.

Orban a refuzat să comenteze cererea lui Cataramă de a demisiona de la conducerea PNL.

„După un șir de gafe incredibile, de neînțeles, făcute de Ludovic Orban, partidul a ajuns într-o situație limită! Lideri importanți au luat deja atitudine, multi alții, chiar dacă nu s-au manifestat public sunt profund nemultumiti, chiar indignați! Ultima informație lansată în spațiul public – Tudor Chirilă, candidat al PNL la Primăriei București, dar mai ales reacția acestuia – denotă o degringoladă care trebuie oprită urgent! Rezultatele ultimelor sondaje de opinie arată că noi, ca partid, suntem pe o direcție greșită. Opinia publică a sancționat limbajul duplicitar, lipsa programului și atitudinea defetistă!” declarase pentru MEDIAFAX Viorel Cataramă, prim-vicepreședintele PNL Sector 2.

Cataramă cere demisia liderului PNL sau demiterea acestuia de către partid.

„PNL este un partid mare, cu un uriaș potențial. Poate învinge PSD prin confruntare directă cu arme ale democrației! Este momentul ca Ludovic Orban să demisioneze! În caz contrar, este de datoria partidului să-l demită. Electoratul liberal, de dreapta, a fost de prea multe ori dezamăgit, nu avem dreptul sa ratăm și ultima ocazie pe care o avem!”, a mai afirmat Cataramă.

Acuzațiile prim-vicepreședintelui PNL Sector 2 vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora lideri liberali ar fi discutat cu oameni din afara partidului pentru a candida la funcția de primar general al Bucureștiului. Conform Realitatea TV, Tudor Chirilă este favoritul liberalilor.

Artistul a negat însă orice fel de negociere, acuzând PNL că este o formațiune la fel de toxică precum PSD sau ALDE.

„Nu au existat și nu vor exista discuții cu PNL pe care îl consider un partid la fel de toxic ca PSD și ALDE, pentru nicio funcție publică sau candidatură. Nu sunt interesat de nicio formă de colaborare cu mafia politică din România reprezentată de aceste trei mari partide și micii lor sateliți”, a afirmat Tudor Chirilă, pentru Realitatea TV.

Nu este pentru prima dată când Viorel Cataramă reacționează public împotriva măsurilor luate de conducerea partidului. În luna ianuarie, după negocierile de la Cotroceni pentru desemnarea premierului, Cataramă a criticat faptul că PNL nu a mers cu o propunere pentru funcția de premier și nici nu a discutat cu partidele din Opoziție pentru un candidat comun.

În data de 9 mai, Biroul Politic al PNl Sector 2 a decis susținerea lui Viorel Cataramă în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Președintele PNL București, Cristian Bușoi a anunțat însă că trebuie văzute care vor fi toate opțiunile din partid și făcută apoi o evaluare în baza unor criterii obiective.