Orban: Să depui o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegeri arată că nu respecți democrația. / A fost depusă cu spatele la cetățean, cu fața spre interesul politic al PSD

Orban: Să depui o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegeri arată că nu respecți democrația. / A fost depusă cu spatele la cetățean, cu fața spre interesul politic al PSD
Premierul României, Ludovic Orban (FOTO: Facebook - Guvernul României
Publicat: 23/08/2020, 15:51

Ludovic Orban a declarat, duminică, la Gorj, că, împreună cu echipa sa, va discuta cu fiecare parlamentar pe temele cuprinse în moțiunea de cenzură a social-democraților, moțiune despre care spune că „pare că a fost depusă mai degrabă pentru rezolvarea problemelor interne ale PSD”.

Ludovic Orban a reiterat faptul că, din punctul de vedere al Executivului, depunerea moțiunii de cenzură în vacanță parlamentară este neconstituițională, fapt pentru care Executivul a sesizat CCR cu privire la existența unui conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament.

Moțiunea de cenzură a PSD a fost depusă marți și prezentantă joi în Legislativ, cu o zi înaintea congresului extraordinar al PSD, în urma căruia liderul interimar Marcel Ciolacu a fost ales, cu o majoritate covârșitoare, noul președinte al PSD.

„Până la urmă Guvernul va fi acela pe care îl vor decide românii în cadrul alegerilor parlementare”

„Din punctul nostru de vedere este neconstituțională depunerea unei moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară. Normal că atât eu, cât și colegii mei discutăm cu orice parlamentar, le explicăm punctul nostru de vedere. Cu 3 luni înainte de alegeri să depui o moțiune de cenzură arată faptul că nu respecți democrația și că nu înțelegi că până la urmă Guvernul va fi acela pe care îl vor decide românii în cadrul alegerilor parlementare care vor avea loc în 6 decembrie”, a declarat Orban.

De amintit că președintele Iohannis a atacat la CCR Legea privind alegerile parlamentare, după ce aleșii au decis că Parlamentul este cel care stabilește data acestora, prin lege organică. Conform legii contestate la CCR, alegerile parlamentare ar urma să fie organizate cel mai târziu pe 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

„Doi: România are nevoie de Guvern, pentru că sunt extrem de multe provocări la care Guvernul trebuie să răspundă. În materie de fonduri europene, guvernul pe care îl conduc trebuie să pregăteacă baza negocierii pentru acordul de parteneriat pentru bugetul Uniunii Europene 2021 – 2027, trebui să pregătim Planul național de reziliență și recuperare, care este indispensabil pentru a putea accesa fondurile europene din cadrul facilității de reziliență și recuperare pusă la dispoziția statelor europene de UE. Guvernul trebuie să asigure deschiderea școlilor, reluarea anului școlar în cele mai bune condiții. Guvernul trebuie să se ocupe de pregătirea alegerilor locale. Guvernul implementează deja Planul de relansare economică și investiții „Reclădim România”, pe care l-am prezentat public la 1 iulie și la ora actuală suntem aproape 90% din actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din plan adoptate și urmează să adoptăm și restul de acte normative, după care urmează implementarea tuturor acestor măsuri care sunt extrem de importante pentru dezvoltarea economică a României”, a completat Orban.

Calendarul moțiunii, încă incert

„Această moțiune de cenzură a venit de nicăierea, a a părut mai degrabă o moțiune de cenzură menită să rezolve problemele interne ale PSD și a fost o moțiune de cenzură depusă cu spatele la cetățean, cu fața spre interesul politic al PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat, sâmbătă, după victorie, care este strategia privind moțiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns că dorește „un vot cât mai rapid, respectând Constituția și legile țării ”, evitând să spună dacă în sesiunea extraordinară sau cea ordinară.

„Era normal să așteptăm congresul, o să termin toate discuțiile cu liderii politici, aveau și ei această reținere de a discuta după congres, eu doresc – și colegii mei, după ultima discuție – ne dorim un vot cât mai rapid, respectând Constituția și legile țării”, a spus Ciolacu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024