Orban susține că PSD s-a folosit de o strategie și a acordat intenționat pensiile la nivelul celor din luna august / Premierul a solicitat destituirea directorului CEC Dolj

Redactor:
Elena Crangasu
Orban susține că PSD s-a folosit de o strategie și a acordat intenționat pensiile la nivelul celor din luna august / Premierul a solicitat destituirea directorului CEC Dolj
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD a acordat pensii pe luna octombrie la nivelul celor din august, în județul Dolj, ca strategie de campanie, pentru a da impresia că liberalii taie din venituri. El a spus că ministrul Finanțelor va cere conducerii CEC destituirea directorului.

„Disperarea PSD ne arată foarte clar că acest partid n-a învățat nimic din ultimii ani, că și-a pierdut complet busola, că minte cu nerușinare și continuă să folosească, pe unde mai poate, instituții publice. Ați văzut cazul CEC de la Dolj, în care filiala Dolj a CEC-ului, a dat pensii la nivelul din luna august, deși dăsuseră în octombrie pensiile la valoarea rezultată în urma creșterii punctului de pensie de la 1 septembrie. Eu nu cred că este un accident, pentru că această, să-i spunem greșeală, a dus la o întreagă campanie în județ, privitoare la faptul că PNL și Guvernul PNL taie pensiile. Am solicitat ministrului Finanțelor să ceară conducerii CEC destituirea acestui director, responsabil pentru o asemenea gravă eroare”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, în urma ședinței Biroului Executiv al PNL.

Totodată, Ludovic Orban a mai spus că ministrul Transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, se va ocupa de situația poștașilor din Județul Vrancea, care au făcut campanie pentru PSD, spunându-le oamenilor că liberalii îi vor lăsa fără pensii.

„De asemenea, i-am cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control pentru a elucida împrejurările care au dus la campania dusă de poștașii din județul Vrancea și anume, răspândirea de minciuni ale unor angajați ai Poștei, în cazul în care Președintele Iohannis va câștiga alegerile și vor fi tăiate sau nu se vor mai da pensiile la nivelul actual”, a motivat Orban.

Premierul a mai adăugat că acțiunile PSD de a crea pagini false liberalilor, prin care să dezinformeze, vor fi „taxate”.

„Evident că acest comportament al PSD, care folosește pagina oficială, care lansează prin declarații publice, asumate de către liderii politici, îl vom taxa și practicile de a face pagini false liderilor PNL, miniștrilor PNL, și alte practici, vor fi sancționate în conformitate cu Legea”, a completat președintele PNL.

Mii pensionari din Dolj au primit, luna aceasta, pensii mai mici și au depus reclamații la Casa Județeană de Pensii. Directorul instituției a declarat, vineri, în videoconferința cu ministrul Muncii, că problema a apărut din eroarea unui angajat al băncii și a fost remediată.

 

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Alegeri locale 2020. Prezența la vot până la ora 8.00. Avem primele date!
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide