Orlando Culea, exclus din PSD. Consilierul general al PMB, acuzat că nu a respectat „disciplina de partid”: Am făcut plângere penală. Dacă nu, merg în instanță!

Orlando Culea, exclus din PSD. Consilierul general al PMB, acuzat că nu a respectat „disciplina de partid: Am făcut plângere penală. Dacă nu, merg în instanță!
Publicat: 13/04/2019, 11:53
Consilierul general al Primăriei Capitalei Orlando Culea, în privința căruia PSD Sector 2 a luat decizia de a îl exclude din formațiune, a declarat pentru MEDIAFAX că se gândește să înființeze Grupului consilierilor independenți din CGMB.
„Chiar mă gândesc la o inițiativă de a înființa grupul consilierilor independenți din Consiliu. Cei care vor să se respecte legea în Consiliu și care sunt într-adevăr pentru interesele cetățenilor acolo pot veni alături de mine. Asta o voi face prin discuții purtate cu cei care sunt ca și mine excluși din partid și vor să fie indepedenți”, a afirmat Orlando Culea, sâmbătă, pentru MEDIAFAX.
Întrebat de MEDIAFAX dacă are în vedere să adere pe viitor la un alt partid, acesta a răspuns: „Momentam nu mă gândesc la așa ceva. Eu sper ca lucrurile să se rezolve și să intrăm în normal. Așa mi se pare corect și logic, dacă mai avem vreo logică în politică”.

„Am aflat acum două săptămâni. Mi s-a comunicat. Decizia a fost luată pe 15 martie, dar nu am făcut-o publică. Am așteptat să mi se comunice hotărârile de la partid. Motivul este nerespectarea disciplinei de partid, legat de un proiect la care m-am abținut. Proiectul legat de Institutul Elie Wiesel cu Muzeul Holocaustului. Noi am dat acel imobil în anul 2016 către Institutul Elie Wiesel pentru a face Muzeul Holocaustului. Susținem în continuare ideea de a da un imobil Institutului pentru a face acest muzeu, însă în 2018 instanța a venit și ne-a anulat hotărârea de Consiliu. În condițiile în care instanța ne-a anulat hotărârea de Consiliu și a reținut că nu putem schimba destinația acelui imobil, reprezentanții Primăriei au repus pe ordinea de zi proiectul în aceeași formă și în aceleași condiții, ceea ce nu este corect și nici legal, în primul rând. Mai ales că în Legea patrimoniului se menționează foarte clar că orice schimbare a destinației trebuie să se facă cu avizul Ministerului Culturii. În caz contrar, atrage răspundere penală. Nu aveam avizul ca să schimbăm destinația imobilului. Tocmai de aceea instanța a și anulat hotărârea”, a afirmat Orlando Culea, sâmbătă, pentru MEDIAFAX.

Acesta a precizat că nu era posibil ca cei din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) să voteze hotărârea în aceeași formă pentru că cea precedentă a fost anulată de instanță.

„În condițiile în care instanța a dat o hotărâre de anulare, noi nu puteam să venim să ignorăm acea sentință și să dăm o altă hotărâre în aceleași condiții. Practic noi dădeam Institutului un măr otrăvit pentru că e clar ce urma, să se anuleze și noua hotărâre. Nici nu se putea folosi de imobil, noi le dădeam și pe urmă le luam înapoi. Eu chiar și în Consiliu am luat cuvânt și am spus «domnule, eu nu vreau doar să mimăm faptul că dăm ceva. Dacă dăm, haideți să dăm oamenilor ceva de care se pot folosi»”, a explicat Culea.

El a mai spus că a făcut contestație la decizia PSD Sector 2 și a depus și o plângere penală, pentru că nu avea cum să fie depusă excluderea sa deoarece toți cei din Biroul organizației locale s-au abținut de la vot.

„Le-am făcut acum vreo 10 zile (contestația și plângerea penală – n.r.). După ce am primit hotărârile care oricum nu corespund realității. Eu am un proces verbal încheiat pe 14 martie prin care membrii Biroului organizației locale din care fac parte s-au abținut toți. Deci nu au dispus excluderea. Ulterior președintele Sector 2 a convocat Comitetul Executiv chipurile să ia act de excludere, că este o excludere care nu a avut loc. A fost o chestiune penibilă. A strâns oamenii acolo, le-a spus că trebuie să ia act de excludere și să o dispună pentru că e disciplina de partid care nu a fost respectată. Acestea sunt povești de adormit copii. Eu sunt jurist de profesie și mai și practic. Nu sunt venit de pe stradă ca alții. Am făcut contestație la Comisia de Etică, dar aceasta nu există. Înțeleg că de abia acum se înființează. Am depus-o la partid, la registratura Sectorului 2. Ei urmează să o direcționeze când se va înființa”, a completat consilierul general al PMB.

Întrebat de MEDIAFAX ce acțiuni va avea, dacă nu i se va da câștig de cauză, Orlando Culea a spus că va merge mai departe în instanță.

„Merg în instanță. Cum să nu am câștig de cauză, în condițiile în care ei au spus niște minciuni în hârtiile acelea. Eu sunt curios dacă vreun organ de cercetare penală le va da dreptate, în condițiile în care eu am procesul verbal cu ce s-a întâmplat cu o zi înainte și ei vin și spun într-o altă hârtie, pe care o semnează cineva cu bară pentru președinte, fără a menționa vreun nume. Să îl cheme pe președintele organizației locale să spună dacă el a votat excluderea. Deci nu am nicio emoție în ce va spune instanța. Voi merge în justiție pentru că am dreptate și mi se va face dreptate”, a conchis Culea.

Pe 1 martie, organizația PSD Sector 4 a decis, într-o ședință a filialei, excluderea viceprimarului Capitalei Arurelian Bădulescu din organizație. În schimb, el a rămas în funcția de viceprimar al Bucureștiului, în urma unei decizii luată prin vot secret de consilierii generali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?