• Publicat:
Politică

Parlamentul Marii Britanii a finalizat procedura de ratificare a Acordului Brexit

Parlamentul Marii Britanii a finalizat procedura de ratificare a Acordului Brexit
Parlamentul britanic a finalizat, miercuri seară, procedura de ratificare a Acordului Brexit, în contextul în care Marea Britanie urmează să se retragă din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, informează Sky News.

După ce formulase o serie de amendamente care nu au fost acceptate de Camera Comunelor, Camera Lorzilor a adoptat miercuri seară forma definitivă a Acordului Brexit. Documentul, care stabilește condițiile ieșirii Marii Britanii din UE, va deveni lege după aprobarea formală de către regina Elizabeth a II-a.

Acordul Brexit va trebui ratificat și de Parlamentul European înainte de 31 ianuarie, când Marea Britanie urmează să se retragă din Uniunea Europeană.

Marea Britanie va contnua să aplice reglementările Uniunii Europene în perioada de tranziție post-Brexit, care se încheie pe 31 decembrie 2020.

Premierul britanic, Boris Johnson, speră să obțină până la sfârșitul acestui an un acord comercial care să reglementeze relațiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană după Brexit.

Un reprezentant al Comisiei Europene a semnalat că Uniunea Europeană probabil nu va avea timp să finalizeze până la sfârșitul anului negocierile cu Marea Britanie privind relațiile post-Brexit. Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că negocierile vor putea începe abia în martie, astfel că nu se pot finaliza până la expirarea perioadei de tranziție post-Brexit, valabilă până pe 31 decembrie 2020.

 

×
Inchide