Partidul lui Băsescu își schimbă candidatul la prezidențiale. „Românul nu vrea un diplomat la conducere, ci un om care să pupe și țigani, și țărani”

Partidul lui Băsescu își schimbă candidatul la prezidențiale. „Românul nu vrea un diplomat la conducere, ci un om care să pupe și țigani, și țărani
Publicat: 18/08/2014, 17:12

Cu Traian Băsescu primul pe lista de susținători, dar cu partidul care s-a întors spre Elena Udrea, Cristian Diaconescu a anunțat astăzi că pleacă din PMP pentru a candida ca independent la președinția României.

„În urmă cu zece zile unii colegi din PMP au inițiat demersul de schimbare a candidatului la Președinție, nu am fost informat de colegi, nu am avut o discuție preliminară, am văzut din presă faptul că au indenția de a schimba candidatul”, a spus Diaconescu, arătând că l-a deranjat minciuna, dar nu vrea să intre într-o polemică și că e normal ca partidul să decidă și să suporte consecințele.

„Din statutul de candidat oficial, decis statutar, am văzut în presă că am devenit o propunere de a fi candidat. Îmi asum să opresc acest proces, din experiența mea aceste dispute creează confuzie de mobilizare în rândul cetățenilor, considerând că o nouă decizie nu-și are rostul. Vreau să vă spun că îmi anunț candidatura ca independent la Președinția României, nu voi mai fi membru al PMP”, a adăugat Diaconescu.

Întrebat dacă are sprijinul lui Traian Băsescu pentru candidatura sa independentă la alegerile prezidențiale, Diaconescu a spus: „Nu știu, e o întrebare pe care s-o puneți președintelui Traian Băsescu”. El a adăugat că nu s-a consultat cu președintele pe această temă.

„Președintele s-a exprimat, a spus ce a avut de spus, eu m-am exprimat, păstrez determinarea de a continua această candidatură independent, de acum încolo fiecare știe ce are de făcut”, a afirmat Diaconescu.

Pe 18 iulie, la o sedință PMP la care a participat, șeful statului a susținut că Cristian Diaconescu este cel mai legitim candidat al dreptei la prezidențiale. „Pregătirea lui Cristi Diaconescu este exact pe profilul unui președinte”, a afirmat președintele, adăugând că acesta este un cunoscător al detaliilor și al politicii externe, și care, chiar fiind într-un guvern condus de Adrian Năstase, a pus bazele a ceea ce astăzi înseamnă justiția din România.

„Aș spune că un bun cunoscător al politicii externe, care alături de alți miniștri de justiție a contribuit la evoluția justiției de astăzi, nu poate fi o recomandare mai bună pentru a candida”, a comentat Băsescu. Șeful statului a mai susținut că Diaconescu este „un om a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării”.

„Aveți, în opinia mea, cel mai legitim candidat la Președinție, care, trebuie să recunoaștem, are în spate un partid încă mic, dar care poate să crească și poate să dea un președinte mare”, a spus Băsescu.

Udrea: Pot să-l bat pe Ponta

Pe cine va suține însă Băsescu? Elena Udrea din postura de prezidențiabil spune că șeful statului va răspunde el însuși la această întrebare. Oricum, odată decizia luată mâine de conducerea PMP vor fi consultări și cu Traian Băsescu. Până atunci înă Udrea e convinsă că îl poate bate pe Victor Ponta și își asumă din acest motiv candidatur la prezidențiale.

„Președintele va spune el însuși, sunt convinsă, ce candidat va susține în această campanie electorală. A rămas că partidul se întrunește mâine în forul statutar și purtăm discuțiile legate de nemulțumirile colegilor din teritoriu, de modul în care va evalua campania la prezidențiale. Luăm o decizie privind candidatul, votăm, așa cum prevede statutul, și pe urmă discutăm și cu președintele, pentru că cei de la Mișcarea Populară suntem și cei care ne dorim să avem electoratul lui Traian Băsescu. Deci este firesc să ne consultăm cu președintele”, a spus Udrea.

În legătură cu criticile care i-au fost aduse de Cristian Diaconescu, șefa PMP a arătat că ea l-a propus pe Cristian Diaconescu candidat PMP la prezidențiale și că a crezut că e cea mai bună soluție „la momentul iunie 2014”, însă aproape toate partidele și-au schimbat candidații pentru prezidențiale în funcție de contracandidați și de evoluțiile pe scena politică.

„Udrea are un bazin mai mare de simpatizanți”

În teritoriu, lucrurile par decise. Pemepiștii o vor pe Udrea. Liderul PMP Vaslui, Ion Vrînceanu, spune că îi pare rău de Cristian Diaconescu, pe care îl admiră ca diplomat, dar că Elena Udrea va avea mult mai multe șanse la Președinție, el apreciind că românii nu vor un diplomat la conducere, ci „un om care știe să se aplece și să pupe și țigani, și țărani”.

„Sincer, îmi pare rău de domnul Diaconescu, pe care îl admir ca diplomat. Dumnealui nu a crescut deloc în sondaje. Dimpotrivă, de când și-a anunțat candidatura doamna Macovei, a scăzut în preferințele electoratului. De aceea, doamna Udrea va avea mult mai multe șanse, pentru că are și partidul în spate. Românul nu vrea un diplomat în fruntea țării, ci un om popular popular, care știe să se aplece, să ia de gât și să pupe și țigani, și țărani, așa cum face Traian Băsescu. În plus, din ce am întrebat și noi lumea, populația din județul Vaslui o adoră pe Elena Udrea”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ion Vrînceanu.

De la Mureș, Petru Bașa afirmă că membrii filialei o vor susține pe Elena Udrea drept candidat la prezidențiale, întrucât aceasta are un „bazin de simpatizanți” mai mare decât Cristian Diaconescu.

„Cred că foarte mulți vor merge cu Elena Udrea, cel puțin Mureșul va merge. Ea are un «bazin» mai mare și de simpatizanți decât Cristian Diaconescu. Părerea mea e că acesta va lua mai multe voturi de la Monica Macovei decât de la Elena Udrea. Cristian Diaconescu și Monica Macovei au același bazin electoral”, a declarat Bașa.

De reamintit e că săptămâna trecută, Elena Băsescu a atacat-o deschis pe Udrea pe care a acuzat-o că le-a interzis șefilor de organizații ai PMP să strângă semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu.

În replică, Udrea a spus că, probabil, EBA a primit un mesaj greșit.

(Au contribuit Theodor Istrate, Ela Giurgea, [email protected])

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?