Patronii Realitatea TV și B1, audiați în dosarul lui Orban

Patronii Realitatea TV și B1, audiați în dosarul lui Orban
Publicat: 19/04/2016, 14:02

Sorin Oancea, directorul general al postului de televiziune B1 Tv, a ajuns, marți, la sediul DNA unde este audiat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban.

„Am fost chemat ieri în calitate de martor. Presupun că este vorba de dosarul lui Orban. Evident că am vorbit cu Ludovic Orban. Cu toți oamenii politici. Nu i-am cerut niciodată bani. La B1 nu se plătesc emisiunile electorale. Legea interzice campania pe bani. O lege pe care o stiți. Legea de finanțare a partidelor e destul de proastă. Cum m-am văzut cu Orban, m-am văzut cu mulți alți politicieni în această perioadă”, a declarat Sorin Oancea la intrarea în DNA.

În aceeași cauză a dat declarații și acționarul Realitatea Tv, Cozmin Gușă, acesta precizând la intrarea la audieri că a fost chemat ca martor și că „nu este patronul de televiziune care a luat bani”.

„Realitatea nu a cerut și nu i s-a oferit bani, nu au existat aceste lucruri. Nu există intermediar în relație dintre mine și Ludovic Orban că ne cunoaștem de mult. A fost un eveniment nefericit în cariera lui Ludovic Orban, regret ceea ce i s-a întâmplat. Prezența politicienilor nu se face contra cost, doar producțiile televizate, care înseamnă cheltuieli, conform legii. Legea este foarte proastă pentru că obligă niște entități private să presteze pe gratis pentru produsul partidului care, de obiceri, este un rebut”, a declarat Cozmin Gușă după audieri.

„Le-am declarat procurorilor că am avut mai multe discuții cu domnul Orban, i-am declarat doamnei procuror că nu am avut discuții despre bani sau condiții comerciale și i-am spus că nu avem ce să ne reproșăm noi, ca televiziune, și eu, ca persoană. Părerea mea e că e o răzbunare între oameni politici și oameni de afaceri. Ultima întâlnirea a fost în vinerea înainte de a fi chemat dânsul la audiere. Nu am discutat despre niciun fel de sumă de bani pentru că e ilegal. La birou a fost întâlnirea. Pare a fi o răzbunare. Doi oameni vorbesc despre un al treilea. Asta e o tâmpenie. Așa am înțeles din comunicatul DNA. Eu nu văd ca o răzbunare pe mine ci ca pe o razbunare pe Ludovic Orban. O văd ca o răzbunare politică. Cum ar veni, el cerea bani pentru mine sau pentru B1 Tv. De ce să ceri bani cash pentru o televiziune când poți face un contract?”, a declarat Sorin Oancea după ce a fost audiat de procurorii DNA.

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. „La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepreședinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcția de primar al municipiului București”, au susținut procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost ceruți pentru a fi remiși către două posturi de televiziune, „cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban „în considerarea funcției de conducere pe care Orban Ludovic o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.

Ludovic Orban a contestat la instanța supremă măsura preventivă urmând ca judecătorii să decidă daca îi ridică sau nu controlul judiciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice