Pavelescu: Aparițiile președintelui au dezavantajat ARD, au dat sens mesajului USL „Jos Băsescu”

Pavelescu: Aparițiile președintelui au dezavantajat ARD, au dat sens mesajului USL Jos Băsescu
Publicat: 11/12/2012, 17:24
Actualizat: 28/07/2014, 22:24

Liderul PNȚCD Aurelian Pavelescu a declarat, marți, că, din punctul său de vedere, declarațiile președintelui Traian Băsescu din ultimele zile de campanie au dezavantajat ARD, având în vedere că mesajul principal al USL a fost împotriva acestuia.

„Cred că ne-a dezavantajat, pentru că mesajul principal al USL a fost «Jos Băsescu», iar aparițiile președintelui au făcut sens acestui mesaj. În primele două săptămâni, inexistența acestui mesaj a creat mari probleme USL, pentru că era un mesaj care funcționa în gol, aparițiile președintelui, care aveau rolul de a mobiliza electoratul de dreapta, nu și-au îndeplinit scopul”, a explicat Pavelescu.

El a mai declarat că protocolul politic între partidele care compun ARD nu a fost rupt, este necesară continuarea acestui parteneriat pentru coagularea dreptei, iar rezultatele ARD sunt bune.

„ARD rămâne ca înțelegere politică, sigur că, din punct de vedere juridic, legea electorală spune că alianță electorală se face numai pentru alegeri, dar înțelegerea dintre cele trei partide rămâne și vom discuta mai departe. Cu siguranță va continua acest protocol, protocolul politic există deja și nu a fost rupt între cele trei partide”, a menționat Pavelescu.

El a adăugat că se vor analiza condițiile în care va continua acest parteneriat, dar că este absolut necesar ca forțele de dreapta să nu fie dispersate.

Pavelescu a mai spus că, în opinia sa, rezultatele ARD sunt bune, pentru că alianța s-a confruntat cu patru partide parlamentare cu structuri puternice, cu susținere mediatică mult mai puternică. „Acest rezultat este unul onorabil”, a arătat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase