PDL București: Referendumul propus de Oprescu este inutil, ne vom opune în CGMB

PDL București: Referendumul propus de Oprescu este inutil, ne vom opune în CGMB
Publicat: 05/09/2013, 12:34
Actualizat: 31/07/2014, 14:03

PDL București consideră că referendumul privind câinii fără stăpân reprezintă „lașitatea maximă” a lui Sorin Oprescu, care transferă decizia de pe umerii săi pe cei ai bucureștenilor, singura soluție fiind ca Oprescu să ceară Guvernului emiterea unei ordonanțe care să prevadă eutanasierea câinilor.

Purtătorul de cuvânt al PDL București, Mihai Atănăsoaei, a făcut acest precizări joi, într-o conferință de presă, arătând că „Sorin Oprescu este un laș” și că în opinia PDL București acesta este principalul vinovat pentru drama petrecută zilele trecute, când un copil de patru ani a fost omorât de câini.

El a spus că Sorin Oprescu a avut la îndemână toate pârghiile pentru a gestiona programul câinilor fără stăpân: construcția de adăposturi, strângerea câinilor în adăposturi, sterilizarea masivă, dar nu a făcut nimic.

El a mai spus că, de când este primar Sorin Oprescu, numărul persoanelor mușcate de câini a crescut, fiind circa 40 de persoane mușcate zilnic de câini în București.

„Referendumul anunțat aseară reprezintă lașitatea maximă a lui Sorin Oprescu, transferarea deciziei de pe umerii săi pe umerii bucureștenilor. Referendumul este inutil din punct de vedere juridic, nu produce efecte, este inutil și din punct de vedere practic. Ceea ce cere Sorin Oprescu este: mai stați 30 de zile timp în care 40 de persoane sunt mușcate zilnic de câini, plătiți 4 milioane de lei și la final referendumul nu are valoare juridică”, a spus Atănăsoaei.

PDL București cere „cu fermitate demisia lui Sorin Oprescu”, iar dacă acesta insistă cu referendumul, să fie introdusă încă o întrebare pentru bucureșteni, și anume dacă sunt de acord cu demiterea lui Sorin Oprescu.

„Soluția PDL este ca în Consiliul General al Capitalei de mâine (vineri – n.r.), Oprescu să ceară guvernului Ponta emiterea unei ordonanțe de urgență care să prevadă eutanasierea, acesta este instrumentul juridic corect, acesta este mandatul cu care se duc consilierii PDL în ședința CGMB. Orice altă variantă: referendum, dezbaterea parlamentară, nu este decât o tergiversare iresponsabilă care creează victime”, a mai spus Atănăsoaei.

El a adăugat că PDL are nouă consilieri în CGMB și că majoritatea USL este covârșitoare, iar singura soluție pe care PDL poate să o ofere este rugămintea practică de a da o ordonanță de urgență.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi și va face, legat de această problemă, „exact ceea ce vrea populația”, precizând că a convocat o ședință de îndată a CGMB pentru vineri.

Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, „obiectul și data referendumului local se stabilesc și se aduc la cunoștință publică cu cel puțin 20 de zile înainte de ziua desfășurării acestuia”, iar „referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica” (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Potrivit edilului-șef al Capitalei, referendumul va avea o singură întrebare, respectiv „Sunteți de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân – n.r.)?”.

Sorin Oprescu a mai spus că, dacă bucureștenii se vor pronunța la referendum pentru eutanasierea câinilor vagabonzi, atunci el va putea „pune presiune” pe parlamentari, în vederea adoptării unui act normativ „cum vrea poporul”, legat de această problemă.

Întrebat cum va vota la referendum, primarul general nu a dorit să răspundă, rezumându-se să spună că va vota. El a adăugat că va spune cum a votat după referendum.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Procurorii Parchetului instanței supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute și verificări privind respectarea legislației legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia