PDL, PNȚCD și Forța Civică au lansat Alianța România Dreaptă. Terapie de grup în lipsa lui Boc, Udrea și Anastase

Publicat: 29/09/2012, 15:57
Actualizat: 07/07/2016, 15:09

Lansarea oficială a Alianței România Dreaptă a fost astăzi, mai degrabă, momentul unei terapii de grup făcute de liderii PDL, Forța Civică și PNȚCD, principalul mesaj fiind „lăsați orgoliile deoparte”, iar pentru poza de final chiar și Mihai Răzvan Ungureanu și Mihail Neamțu, care s-au atacat public în ultima perioadă, s-au îmbrățișat pe scenă.Toată lumea a vorbit despre unitatea necesară în acest moment în lupta electorală cu USL, unitate din care însă au lipsit o serie de lideri ai PDL printre care fostul președinte Emil Boc, care îi convocase pe clujeni la Ziua Recoltei și la o sesiune de oficiere de căsătorii în Parcul Central, Elena Udrea sau Roberta Anastase.

Liderii PDL, Forței Civice și PNȚCD, cărora li s-a alăturat șeful Noii Republici, Mihail Neamțu, s-au întrecut în atacuri la adresa USL și a lui Victor Ponta, clamând o victorie a ARD în alegeri, cel puțin sub acoperirea unui PDL care va fi „principala forță politică din viitorul parlament „, cum a spus liderul democrat-liberal Vasile Blaga. Acesta a făcut apel la colegii săi de partid să fie înțelegători cu partenerii de alianță, mesaj de altfel preluat și de Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu și Mihail Neamțu. Acesta din urmă, care a fost până acum oarecum marginalizat de partenerii politici, a venit la lansare cu o galerie de la partid care l-a ovaționat în timpul discursului. Un discurs însă pe modelul lui Victor Ponta, căci, precum liderul PSD în urmă cu aproape un an, Neamțu a citat din memorie o scrisoare pe care ar fi primit-o de la un tânăr olimpic din Neamț care i-a transmis „ard de nerăbdare să fac politică”.

Udrea, din nou în cărți pentru București

După momentul festiv, în care a fost prezentatat și semnul electoral al ARD, o inimă roz-ciclam, liderii partidelor s-au retras la negocieri pentru stabilirea candidaturilor. Nu fără un oarecare optimism însă dat de sondajele interne potrivit cărora, pe fondul scandalului Oltchim, USL ar fi scăzut la 48%, iar ARD s-a stabilizat la un 24%.

Chiar dacă a lpsit de la lansarea ARD, Elena Udrea este luată în calcul pentru o nouă candidatură la București, potrivit unor surse din PDL, acesta fiind cotată cu cel mai bun scor din colegiul său, respectiv 38%.O altă variantă pentru Udrea ar fi un colegiu în Neamț. De asemenea, tot pentru București PDL se gândește la candidaturi ale unor actuali consilieri prezidențiali. Este vorba despre Cristian Diaconescu, Bogdan Drăgoi și chiar Daniel Funeriu.

O figură bună speră facă ARD și la sectorul 2 unde Forța Civică are o filială puternică grație trecerii unei mari părți din organizația PNL la partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu.Până acum bătută în cuie este candidatura lui Dan Cristian Popescu, fostul șef al liberalilor din sectorul doi.

Probleme sunt la sectorul 3 unde, deocamdată, PDL nu acceptă candidaturile lui Ștefan Pirpiliu sau Dănuț Liga, trecuți acum în tabăra lui MRU.

Gândul a transmis LIVE TEXT lansarea ARD.

VEZI AICI PLATFORMA PROGRAM A ARD

VEZI AICI ULTIMUL SONDAJ CSOP, REALIZAT LA COMANDA PDL

Cota de reprezentare în ARD va fi de 8 la 2, partea leului fiind adjudecată de PDL.

Gândul a transmis LIVE TEXT desfășurarea evenimentului.

UPDATE 13:46 Ședința s-a încheiat, iar Alianța România Dreaptă a fost lansată oficial. „A fost o zi emoționantă”, a conchis MRU.

UPDATE 13:30 Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că România sub guvernarea USL este „o țară strâmbată”. „Sumtem la două luni și jumătate de îndreptarea României. Trebuie să fim uniți, loiali unii altora, să lăsăm deoparte orgoliile”, a spus Ungureanu.

UPDATE 13:00 Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că obiectivul principal al ARD este ridicarea standardului de viață al oamenilor. Reducerea poverii fiscale pe muncă, respectiv scăderea CASS, este, potrivit lui Stolojan, una dintre soluțiile economice care trebuie urmată de majorarea salariului minim și scăderea cotei unice.

UPDATE 12:50 În vreme ce ARD se lansa la Parlament, fostul președinte al PDL, Emil Boc, se afla la Cluj unde particpa la Ziua Recoltei, după cum a anunțat pe Facebook.

UPDATE 12:41 Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, susține un discurs.”ARD nu are numai un scop electoral. Care este oferta noastră, cum ne definim obiectivul politic? Trebuie să spunem răspicat: ARD se fondează pe valori și principii. USL este antieuropeană și antieuropeană”

UPDATE 12:32 Liderul Noii Republici, Mihai Neamțu, participă la lansarea ADR.

UPDATE 12: 28 Vasile Blaga: „Împreună avem un proiect de a ne uni forțele într-o alianță care să apere statul de drept. Am promis că vom lupta împreună și ne-am ținut de cuvânt. A venit vremea să turăm motoarele și să intrăm în linie dreaptă. Uitați-vă în ce hal au adus țara Ponta, Antonescu Voiculescu. E ură și dezbinare. În cinci luni de guvernare, stânga socialistă și-a dovedit incompetența. Minciuna a devenit politică de stat, iar cel mai mare mincinos este chiar Victor Ponta. Ponta și Antonescu și-au bătut joc de ani de muncă ai acestui popor „

UPDATE 12:20 PDL, FC și PNȚCD s-au reunit pentru a lansa oficial ARD.

UPDATE 12:00 Întrebat ce garanții are că Liga, Pirpiliu, Săniuță nu vor pleca din partid odată ajunși în fotoliul de parlamentar, așa cum au mai făcut-o de mai multe ori, Ungureanu a răspuns: „Veți avea surpriza să vedeți că fiecare candidat pe care urmează să-l avem își va semna, odată cu depunerea dosarului de candidatură, demisia în alb”, a spus acesta.

UPDATE 11:46 Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit în fața colegilor săi, încurajând partidul și punând accent pe calitățile care îi vor ajuta să schimbe viitorul. „Știm foarte bine că alianța este capabilă de o guvernare bună, este capabilă să dea miniștrii și prim-miniștri buni, să dea un președinte pentru România. Nu trăim vremuri ușoare, iar în vremuri grele apar oameni de nădejde. Când soarele strălucește și când curg râuri de lapte și miere, apar foarte mulți. Eu sunt convins că nimeni din această sală nu face parte din această categorie. Suntem o echipă strânsă, unită și că un partid ca al nostru nu-și trage seva din afaceri cu statul sau baroni locali necinstiți, ci din contribuția noastră. Noi suntem curați, suntem un model pentru viitor”, a declarat MRU.

UPDATE 11:40 Vicepreședintele PDL Raluca Turcan a declarat că nu s-ar fi realizat ARD dacă nu ar fi existat voință politică. „”Mulți au temeri privind scorul electoral și mulți și-ar dori colegii eligibile”, a mai spus Turcan.

UPDATE 11:25 Cristian Preda: „Cred că nu vom avea sorți de izbândă dacă nu va exista coresctitudinea față de aliații noștri. Nu va fi o competiție între noi și aliații noștri, ci între ARD și USL”

UPDATE 11: 20 Primvicepreședintele PDL, Cristian Preda, a declarat că criza politică nu se va încheia cât Victor Ponta este la Palatul Victoria. „Singurul interes al USL este de a acapara instituțiile. Pentru USL coabitare înseamnă fie suspendare, fie război. Vrea război, război va avea. ARD e construită pentru a pune capăt aventurii politice a USL”, a spus Preda, adăugând că obiectivul ARD trebuie să fie obținerea a 30% din voturi.

UPDATE 11:15 Vasile Blaga: Alianța noastră s-a născut natural. Restaurația socialistă ne-a obligat la front comun.Vom avea multă muncă pentru arepara răul pe care USL l-a făcut României. Nu avem niciun moment de pierdut pentru a impune nu doar programul nostru, ci și sigla noastră. PDL va fi principala forță politică în viitorul parlament. Pentru asta trebuie să avem grijă și oameni competitivi în toate colegiile

UPDATE 11.10 Consiliul Național de Coordonare al PDL a început. Președintele PDL, Vasile Blaga susține un discurs. „În jurul PDL s-a realizat Alianța Dreptate și Adevăr”, a spus Blaga încurcând denumirea Alianței România Dreaptă cu cea a Alianței DA pe care PDL a realiyat-o în urmă cu opt ani cu PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței