Pe cine bănuiește Dăncilă că a înregistrat-o în timp ce încerca să îi convingă pe parlamentarii PSD să nu voteze moțiunea

Redactor:
Politic
Pe cine bănuiește Dăncilă că a înregistrat-o în timp ce încerca să îi convingă pe parlamentarii PSD să nu voteze moțiunea
Viorica Dăncilă a afirmat că nu crede că înregistrarea din spațiul public în care îi este atribuită și în care le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiției în rămânerea la guvernare a fost furnizată de un deputat sau senator social-democrat, ci de alte persoane prezente în sală.

„Legat de acele înregistrări, nu bănuiesc un coleg sau o colegă de a mea, deputat sau senator. În sală au fost mai multe persoane. Bănuiesc că una dintre persoanele care au fost prezente în sală. Au fost mult mai multe persoane decât deputații și senatorii. Au fost și consilieri. Probabil s-ar fi putut să fie și cineva de la presă, pentru că era mai multă lume”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seară, la Antena 3.

Reacție premierului vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei ședințe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare.

Ca urmare, șapte membri ai CSM au anunțat, într-un comunicat, că solicită plenului CSM și președintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că, prin declarațiile făcute, „știrbește în mod grav independența autorității judecătorești” și „stârnește îngrijorări extreme cu privire la intenția de a subordona politic justiția”.

 

Inchide