„Pentru operativitate și eficiență” Prefectura Arad vrea să știe dinainte ce au de gând să întrebe jurnaliștii la conferința de presă cu ministrul Grațiela Gavrilescu

Pentru operativitate și eficiență Prefectura Arad vrea să știe dinainte ce au de gând să întrebe jurnaliștii la conferința de presă cu ministrul Grațiela Gavrilescu
Publicat: 03/05/2018, 21:02

Prefectura Arad a trimis, joi, un e-mail jurnaliștilor acreditați în cadrul instituției prin care anunță că vineri, de la ora 12.30, va avea loc o conferință de presă la care participă și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, în timpul căreia se va discuta despre criza gunoaielor din oraș.

„Tema conferinței de presă este situația fără precedent creată la nivelul municipiului și județului Arad de operatorul curent de salubritate, SC Retim SA”, se arată în invitație.

De asemenea, biroul de presă al Prefecturii Arad le transmite jurnaliștilor, în finalul invitației, să transmită pe e-mail eventualele întrebări pe care doresc să le adreseze ministrului Mediului, motivând că demersul este pentru „operativitate și eficiență”.

„Pentru operativitate și eficiență, vă rugăm să ne transmiteți principalele puncte de interes pe care publicația dvs. intenționează să le pună în discuție în prezența doamnei Ministru”, mai scrie în invitație.

Direcția de Sănătate Publică Arad a trimis, joi, o scrisoare deschisă prin care le-a solicitat Primăriei Arad, Consiliului Local Arad și Consiliului Județean Arad să desfășoare acțiuni de combatere a insectelor, șoarecilor și șobolanilor, „responsabile de transmiterea maladiilor”, după ce pe străzi s-au adunat cantități mari de gunoaie, pentru că operatorul de salubritate Retim nu își desfășoară activitatea corespunzător.

„Având în vedere riscul pentru sănătatea publică prin declanșarea unor epidemii creat de gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere în municipiul Arad, în temeiul Ordinului ministerului sănătății nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, art. 82 din norme (1) vă solicităm organizarea și desfășurarea de acțiuni de combatere a artropodelor și rozătoarelor vectoare de maladii transmisibile și/sau generatoare de disconfort. Acțiunile de combatere se vor desfășura în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de data 10.05.2018″, se arată în scrisoarea deschisă a Direcției de Sănătate Publică Arad.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase