Persoane cu proceduri judiciare vor să producă UN CARAMBOL ÎN JUSTIȚIE. Procurorul general contraatacă la anunțul privind evaluarea

Persoane cu proceduri judiciare vor să producă UN CARAMBOL ÎN JUSTIȚIE. Procurorul general contraatacă la anunțul privind evaluarea
Publicat: 26/08/2018, 17:54

Procurorul general Augustin Lazăr crede că decizia ministrului Justiției de a declanșa procedura evaluării sale reprezintă dovada faptului că persoane cu „proceduri judiciare” au nevoie să se producă un carambol judiciar și să subordoneze Justiția, ce s-a vădit a fi independentă în anchete.

„Desigur că a fost un anunț brusc, care părea să fie să fie oarecum împotriva cursului unei relații de comunicare pe care ministrul Justiției dorea să o dezvolte cu noi. Aveam impresia că, în urma revocării procurorului-șef DNA, domnia sa dorea să arate că poate avea o conduită a unui ministru de Justiție conform atribuțiilor pe care le are și să aibă o relație armonioasă cu Ministerul Public. În ultima discuție pe care am avut-o așa părea. Și dintr-o dată, brusc, au apărut niște nevoi ale cuiva, ale unor persoane care am înțeles că i-au fost induse domnului ministru, respectiv s-a introdus această TEMĂ FALSĂbrusc, tema pretinsei descoperiri recente de cineva care este chemat să răspundă penal a unor protocoale a Ministerului Public, o altă instituție a statului român, cu SRI”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr la RFI.

Lazăr subliniază că de existența celor două protocoale cu SRI se știa de multă vreme, iar ministrul Justiției și CSM au primit documentele pentru a se demonstra că Ministerul Public nu are nimic de ascuns.

„Nimic nu este surprinzător pentru un om rațional și dintr-o dată cineva, având o nevoie imperioasă să producă un carambol judiciar. Nevoia imperioasă este clară de a subordona justiția independentă, care se vădește a fi imparțială în ceea ce se face în aceste momente. De a subordona Ministerul Public, care se vădește a fi imparțial în anchetele sensibile pe care le desfășoară acum”, a mai spus Augustin Lazăr.

Întrebat cine are nevoie să producă un carambol judiciar, procurorul general a răspuns: „Media este inteligentă, nu trebuie să explic eu cine are proceduri judiciare și cine nu are”.

Procurorul generalva publicaluni toată corespondența purtată cu CSM și cu ministrul Tudorel Toader în ceea ce privește protocoalele.

Sâmbătă, ministrul Justiției Tudorel Toader anunțase pe Facebook, că declanșează procedura legală pentru evaluarea activității desfășurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

Tot în interviul pentru RFI, procurorul general Augustin Lazăr a acuzat că se manipulează cifrele prezentate de către Inspecția Judiciară privind dosarele în care au fost anchetați magistrații. De fapt, că aceste cauze sunt deschise deoarece inculpații au depus plângeri.

„Se face caz și se manipulează foarte mult o cifră care a fost cerută de Inspecția Judiciară Direcției Naționale Anticorupție cu mai multe mii de procurori și judecători care – pasămite – ar fi avut dosare la DNA. Ei bine, o să vedeți că în urma verificărilor pe care le-am făcut noi în Ministerul Public, o să venim cu O CIFRĂ MAI MARE de judecători și de procurori care – pasămite – au avut dosare la Ministerul Public. Ce sunt acestea, de fapt? Din păcate, în ultimii ani, toți inculpații și-au însușit foarte bine dreptul lor de a avea acces la justiție. Niciun inculpat nu a evitat să depună plângere împotriva polițistului care a înregistrat dosarul penal, a procurorului care a exercitat acțiunea penală și a judecătorului sau judecătorilor – fiindcă în complet sunt mai mulți judecători – care, pasămite, în mod abuziv i-au condamnat. Și așa avem noi mii de dosare în baza liberului acces la justiție care este înțeles în această manieră penibilă de anumite persoane”, a explicat procurorul general, Augustin Lazăr, pentru RFI.

De asemenea, Lazăr a respins afirmațiile potrivit cărora aceste dosare ar fi fost deschise pentru a fi șantajați magistrații, el adăugând că scenariile sunt credibile doar pentru „persoane de condiție intelectuală modestă„.

„Iată cum se manipulează o statistică, arătând că acele mii de judecători și procurori pasămite ar fi fost ținuți pentru a fi santajați la momentul oportun. De cine? De DNA care de asta ar fi obținut atâtea condamnări. Este o manipulare pentru persoane care sunt de condiție intelectuală foarte modestă, presupun”, a mai spus Lazăr.

Rezultatele controlului Inspecției Judiciare la DNA pe dosarele în care sunt vizați magistrații arată că în ultimii 3 ani și jumătate, DNA a soluționat aproape 2.000 de dosare privind 3.420 de magistrați. La finele lui iulie, la DNA mai erau 415 cauze cu 820 de magistrați, IJ urmând a face verificări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...