PES vrea să câștige șefia Comisiei Europene, cu Nicolas Schmit/Marcel Ciolacu: Victorie în 9 iunie! NOI suntem curentul politic de care are nevoie UE

Publicat: 06/04/2024, 16:18
Actualizat: 06/04/2024, 17:02
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, președintele PES Stefan Löfven sunt alături de Președintele PSD, Marcel Ciolacu, la conferința ocazionată de Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiștilor Europeni, la București. 
UPDATE

Ciolacu: „NOI suntem curentul politic de care are nevoie acum Uniunea Europeană”.

În discursul său, președintele PSD a transmis că familia social-democrată „a fost mereu și rămâne principalul aliat al României la nivel european.” Ciolacu s-a arătat convins că „NOI suntem curentul politic de care are nevoie acum Uniunea Europeană”.
De aceea, vă spun astăzi, cu tărie și încredere, că social-democrații europeni pot câștiga alegerile pentru Parlamentul European. Și că, din România, vom trimite mai mulți eurodeputați PSD decât în urmă cu 5 ani!
În cadrul evenimentului familiei social-democrate din Europa, Ciolacu a vorbit despre alianța pe care a făcut-o, la nivel național, cu un partid de dreapta, PNL.
Așa cum știți, pentru stabilitatea și dezvoltarea României, am luat decizia de a face echipă printr-o listă comună cu aliații noștri de la guvernare. Însă PSD continuă să facă echipă cu social-democrații europeni pentru o Uniune Europeană care să redevină motorul dezvoltării și bunăstării pentru cetățenii săi.
După 20 de ani de conducere de dreapta, Europa are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de umanizare, are nevoie de energia și ideile pe care social-democrația europeană le susține.
PES are o propunere pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, în persoana comisarului Nicolas Schmit, „omul care a dezvoltat programul SURE prin care am salvat milioane de locuri de muncă”.
Dragă Nicolas, ești un prieten adevărat al României, i-a spus premierul, de pe scenă.
Lupta dusă de tine pentru crearea unui mecanism european pentru salariul minim european este cheia creșterii veniturilor la nivelul Uniunii Europene, dar și pentru un tratament echitabil pentru salariații din Europa. Pentru muncă egală, vom avea în sfârșit salarii adecvate peste tot în Europa!
Nicolas Schmit intră într-o luptă dificilă, a mai spus Ciolacu, însă pe „noi, social-democrații, nu ne sperie astfel de momente! Avem misiunea și datoria să luptăm pentru convingerile și valorile noastre”.
În încheiere, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va câștiga aceste alegeri.
Partidul Social Democrat va câștiga aceste alegeri, va trimite în Parlamentul European un număr important de reprezentanți și dorim să pornim de aici, de la București, valul social-democrat în toată regiunea noastră. De aceea este important să ne susțineți pentru ca în viitoarea Comisie Europeană și în viitorul Parlament European să avem mai mulți lideri din zona noastră. Pentru că, doar prin unitate și coeziune, Europa poate să fie mai puternică! Și pentru acest lucru ne trebuie și reprezentativitate. Mult succes, Nicolas! Mult succes PES și partidelor noastre! Victorie în 9 iunie!
ȘTIREA INIȚIALĂ

Alternativa la mandatele președinților de Comisie de dreapta, soluțiile social-democrației europene la problemele cu care oamenii se confruntă, ce va face PES pentru ca Uniunea Europeană să funcționeze mai bine, mai eficient și mai ales, în interesul cetățenilor, sunt doar câteva dintre temele de dezbatere.

Nicolas Schmit a fost desemnat drept candidatul comun al PES, la congresul de la Roma. Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat în mai multe rânduri că Nicholas Schmit este un prieten apropiat al românilor. Acesta „ne-a sprijinit în scoaterea pragului impus pensiilor în PNRR şi în atragerea de fonduri europene suplimentare de către ţara noastră”, scria Marcel Ciolacu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...