Petre Roman ar putea redeveni deputat. Câți bani ar trebui să primească din indemnizațiile restante

Petre Roman ar putea redeveni deputat. Câți bani ar trebui să primească din indemnizațiile restante
Publicat: 19/09/2016, 15:28
Actualizat: 31/10/2016, 22:51

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis luni să trimită plenului raportul Comisiei juridice prin care se recomandă ca mandatul de deputat al lui Petre Roman să fie reluat. Decizia va fi luată marți la votul final în Camera Deputaților.

Practic, deputații vor constata că mandatul lui Petre Roman nu a încetat în condițiile legii, ceea ce înseamnă că îi va fi plătită și indemnizația din ultimii doi ani și jumătate. Având în vedere că Petre Roman avea o indemnizație de 5.031 lei pe lună, suma totală care îi va fi returnată se va cifra la 90.558 lei.

În data de 3 mai, fostul deputat PNL Petre Roman a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaților să ia act de reluarea mandatului său, după ce Curtea de Apel București a decis, în data de 24 aprilie, anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa.

Curtea de Apel București a decis anularea raportului Agenției Naționale de Integritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată. Hotărârea instanței poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În ianuarie 2015, Tribunalul București a decis să se mențină raportul ANI, prin care s-a constatat că fostul parlamentar se afla în incompatibilitate. Hotărârea a fost luată la acel moment ca urmare a unui incident procedural, în urma căruia Petre Roman nu s-a adresat în timpul acordat de lege, instanței competente, astfel că după decizia Tribunalului Petre Roman și-a pierdut mandatul de deputat.